Honda обяви цената на водородния си автомобил

Седанът Clarity струва колкото конкурентът Toyota Mirai
22 яну 2016 17:07,
16
Honda обяви цената на водородния си автомобил
Снимка: Honda

Японската компания Honda обяви цените на своя сериен водороден автомобил Clarity. Той е вече в продажба на територията на САЩ, като ценовата листа започва от 60 000 долара.

Приблизително толкова струва и основният конкурент на Honda Clarity - Toyota Mirai. Моделът на най-големия автомобилен производител в света е вече наличен и в Европа, където цените му започват от 66 000 евро. Вероятно Honda Clarity ще има аналогична цена на Стария континент, като се очаква да се появи в продажба по-късно тази година.

За клиентите в САЩ се предлага и лизингова схема за закупуване на Clarity, като месечната вноска е под 500 долара, сочи информацията. Към момента моделът на Honda е наличен в определени щатове, тъй като производителят разполага с ограничено количество екземпляри.

Водородната Honda бе представена в края на миналата година по време на автосалона в Токио. Автомобилът се задвижва от електрически мотор с мощност 177 к.с., който се захранва с енергия от горивната клетка, в която протича химична реакция между кислород и водород. Единственият отпадъчен продукт е чиста вода.

С напълно зареден резервоар с водород моделът може да измине около 700 км., като самото зареждане отнема по-малко от 3 мин.

Всички подробности за Honda Clarity вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързеливите араби ще пукнат от глад!!!
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До SensiТе първо да се научат да не си правят колите от претопени Т-34ки, после ще говорим.
7
4
 
4
 
! Отговори
Sensi преди 8 години
До 7. Руснаците са подкарали камион на водорад през 1941 г. при обсадата ба Ленинград. А през 1976г. правят москвич с водороден двигател. Ако разбираш руски мога да ти посна филмче от ю туб.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типично по нашенски номер 5 намери цаката на световния научен елит! :DЕстествено, за съхранявания газ дали е +400 или -100С е все едно. Водата образувана в камерата на двигателя след изгарянето е поне 1000С, а последните 4-5 цикъла на двигателя при гасене ако са без гориво - това ще осигури горивната камера да остане суха за следващото палене. Проблем няма.
5
2
 
4
 
! Отговори
hhh преди 8 години
До Анонимен - водорода се съхранява под формата на водород и при минус 100 градуса пак няма да замръзне
4
5
 
8
 
! Отговори
Анти илюминати преди 8 години
Поинтересувайте се от Брауновия газ в Ю Туб и много неща може да ви станат ясни.Само ще кажа ,че откритието е на Българин и че с 1 зареждане на резервоара изминава 1600км, а не 500-700км. И този скок в човечеството не е от вчера или миналата година, а от 60-те години.Така че, колкото и да са гонили,избивали и тикали в затвори Родните ни мозъци, Винаги сме давали и Ще даваме новости на света......В гена ни е!
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
интересно как ще замръзне водата в горивната клетка при -20градуса и чао.
2
17
 
8
 
! Отговори
аз преди 8 години
И откъде ще го вземат този водород.
1
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
петролът отива в историята като въглищата