Лада Нива и като пикап, но за отбрани братушки

Модификацията ще е с 1,8-литров бензинов мотор с 93 к.с.
22 яну 2016 17:30,
26
Лада Нива и като пикап, но за отбрани братушки
Снимка: Autovzglyad

Най-големият руски производител АвтоВаз ще предложи ограничена серия пикапи, построени на базата на класическата "Нива", известна още и като Lada 4x4.

Според медиите в Русия машината няма да бъде представяна пред публика, тъй като е предназначена само за специални клиенти.

Поръчката за направата на 20 бройки от пикапа е дошла от държавната корпорация "Ростех". Машините са предназначени за висшето ръководство на компанията, като са изградени на шасито 2131, използвано за удължената версия на "Нива".

Автомобилите ще бъдат използвани изцяло за лов, като по тази причина са оборудвани със специално място за поставяне на оръжия. В оборудването на пикапа е включен и климатик, както и специални седалки в товарния отсек. Те са проектирани така, че ловецът да може да стреля, без да слиза от машината.

Задвижването на пикапа е поверено на 1,8-литров бензинов мотор с 93 к.с. Автомобилът разполага още с блокировка на централния диференциал и понижаващи предавки на скоростната кутия, както и с блокировка на задния диференциал.

Машината разполага също така със гуми с размер 215/75 R15, специални амортисьори Kayaba, усилени предна и задна брони, допълнителни фарове на покрива, както и лебедка.

Всички снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Задвижването на пикапа е поверено на 1,8-литров бензинов мотор с 93 к.с"За 40 години не разбраха, че слабото място на тази каруца е точно слабия двигател! За това и не се налагат на пазара.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50 години същият двигател същата каса омръзна ми да гледам ***
15
15
 
17
 
! Отговори
марийка иванчовата преди 8 години
смешна кола за още по смешни бастуни
14
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УМЕН ГУЩЕРОди ти! Аз бих отишъл с АК, може и с РПГ, но не с нож. Ама немам и храбреци не се виждат наоколо. Виж, мрънкьовци - бол!
13
1
 
7
 
! Отговори
2131 преди 8 години
Ако си мазохист, може да пътуваш и повече,аз го казвам от личен опит.
12
1
 
13
 
! Отговори
2113 преди 8 години
Единствената кола от която бях на далавера.Купих я за 2100лв. и я продадох за 5400лв.Единственото,което не смених беше задния диференциал.От там всичко друго беше ново от Лада България+кърпене ,боядисване и т.н.Ако си на село става,ако трябва да пътуваш повече от 50 км.НЕ!!!Но, след 1г. ремонти и кеф по баирите съм на далавера 100-150лв,за нервите,които преживях не си струва.
11
6
 
17
 
! Отговори
бай Блаже преди 8 години
като не ви харесва нивата карайте хамъри. или най-добре произвеждайте джипове по ваш вкус и чак тогава може да търсите недостатъците на другите.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До фенНапомняш ми, че в бившата Западна Германия единствената кола, за която се чакаше на опашка, беше "Лада-Нива", даже имаха фен-клубове.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УМЕН ГУЩЕРКолко си умен! Ама гущер. Един миниваран от Комодо - отровен, лиги текат от устата му. И какви думи знае само - "преторианска гвардия", върза ми се езика, докато го произнеса. Явно е умен, но е гущер...До 1Да си чул или видял някой да тръгва на лов без течности? Аз никога не съм излизал без любимата Грозданка. Хемингуей пише за уискито, което се полага по контракта на уайт хънтъра ("Краткото щастие на Филип Макомбър"). Какво мислиш, че носят руснаците, трезвенико?
8
12
 
21
 
! Отговори
фен преди 8 години
Стига сте писали глупости, нивата е перфектна за лов. Имам една мноого стара и за нищо не си я давам. На разбирачите ще кажа че къде е излизала 99 процента от джиповене не могат. Освен това се е доказала има ги в цяла Европа, моята е от Австрия. Айде със здраве.
7
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
първите ниви ставаха - севте за руска кола -после ги развалиха и тях се пак това е Лада по зле от нея е само Москвич
6
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кво е тва братушки? мутри? рашки, или нещо, като братле - ама уше?
5
11
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Пикапа си е много...гот.ЛАДА НИВА 4X4 е една...легенда,доказана през годините и в този си вариант ще има доста мераклии да го притежават.Предполагам,че завода-производител ще разшири серията.
4
16
 
17
 
! Отговори
молодец преди 8 години
неам думи много бастунски
3
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сметка на това ракетите им са много добри.
2
4
 
17
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Няма да се впечатли никой от тази нива, братушките си правят самоделки ако оригинала не ги кефи - в ютуб е пълно с такива.
1
12
 
13
 
! Отговори
edin преди 8 години
15 цола и с тях.........на лов!Молодци!А водката кьде ще е!?