Lamborghini се харчат като топъл хляб

Продажбите на спортната марка заковаха нов рекорд
Обновена: 28 яну 2016 14:21 | 28 яну 2016 13:07,
15
Lamborghini се харчат като топъл хляб
Стефан Винкелман. Снимка: Lamborghini

Продажбите на Lamborghini продължават да растат, като през 2015 година достигат нов връх, съобщават от компанията. Реализираните на световните пазари екземпляри за първи път в историята на производителя надхвърлят границата от 3000.

Точният брой е 3245, което значително подобрение спрямо 2014 година, когато компанията продаде 2530 коли.

От Lamborghini не уточняват продажбите на отделните модели, но пък заявяват, че очакват ръстът да продължи и през настоящата година. Нает дори допълнителен персонал, който да обезпечи очакваното повишаване на производството.

През 2014 година Lamborghini нае 150 нови работници на поточните линии, като през следващите няколко години съставът ще бъде увеличен с още 500. Настоящият персонал в завода на компанията е 1300 души.

За повишаването на продажбите основна роля трябва да изиграе моделът Urus, който очакваме след около 2 години. Той представлява кросовър, като е представител на най-бързо растящия сегмент на пазара. Според изпълнителния директор на Lamborghini Стефан Винкелман след премиерата на Urus продажбите на марката ще достигат 5000-6000 екземпляра годишно.

Но не само "масовите" модели на Lamborghini се продават добре. Наскоро компанията разкри, че ще покаже специален модел, посветен на 100-годишнината от рождението на Феручо Ламборгини. Въпросната машина все още не е представена официално, не се знае дори името й. Въпреки това обаче всички 40 екземпляра (20 купета и 20 кабриолета) са вече предплатени от клиенти. Спекулира се, че цената на този модел ще бъде около 2,4 млн. долара. Премиерата му ще се състои в Женева през март.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Дейк преди 8 години
Богатите са станали богати защото са се възползвали от труда на много хора, от условията които държавата им е предоставила. Нека идат на самотен остров и там да опитат да стават богати сами! В момента 1% от населението притежава над 50% от световните богатства! Те не им трябват, те имат повече отколкото ще изхарчат и за най-глупавите си и капризни прищевки, докато тези средства са необходими на бедните за да оцеляват и да живеят нормално. Тази несправедливост предизвиква сътресения и разруха.
13
1
 
5
 
! Отговори
Дейк преди 8 години
Лъскави играчки за богати, в същото време твърде много бедни хора. Това е много лошо защото за да съществува една държава и да е жизнена тя трябва да работи в интерес на всички а ако богатите стават по-богати а бедните по-бедни и бедните са мнозинство то бедните са в пълното си право да разрушат държавата която прави възможно забогатяването на богатите защото такава държава не ги обслужва а те са мнозинството.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще ги купуват, разбира се, това да не е недоразумението - руската кола Лада ?!
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продават се , защото са супер коли, красиви и бързи, престижни и вдъхновяващи!
10
4
 
6
 
! Отговори
тръмп преди 8 години
Някои хора незнаят какво да си правят парите,други гладуват.Предплащат от лакомия,някой да не им ги вземе.Плюя на такива.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стефан Винкелман - наше момче, от Перник.Да го преместят веднага във Фолксваген, как така са го забили в това Ламборджини.
8
1
 
11
 
! Отговори
Готино преди 8 години
Нормално..богатите стават по-Bugatti бедните по-бедни
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЕй това се казва кола, срортен звяр произведен в Италия!!!Когато караш такова нещо всички ще ти завиждат, а и ще знаят, че си успял!!!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ламбовците винаги са ми харесвали като дизайн много повече от червените катъри от Мaранело.
5
1
 
12
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
До АнонименЗа да функционира социализмът, хората трябва да бъдат съвестни, добронамерени и алтруистични, защото изпълнението на тези идеи предполага честност и самоконтрол. За съжаление хората са алчни, егоистични и несъчуствителни към околоните. Затова функционирането на обществото се регулира не от съвестта, а от парите. Това е капитализмът в неговата същност. Иначе съм съгласен, че социализмът в чист вид е по-добрият обществен строй.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3Ти очевидно си дете на активни крадци, които са крадили от мандри и кошари преди 09.09.1944, а след тази дата са обирали къщите на имотните хора!!!А като капак, получаваха и придобивки в периода 1944-1989 за това, че са обирали трудовите и инициативни хора!!!Щом си способен и кадърен ше имал и Ламборджини, щом те мързи и си некадърен ще завиждаш на хората!!!
3
6
 
7
 
! Отговори
rsys преди 8 години
Значи аз да се откажа от колата си, защото някой не може да се справи сам с живота?Не стига ли, че давам част от парите които аз съм изработил всеки месец за да се помага на такива ? Нека не превръщаме не справящите се в проблем на околните.
2
1
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Завийте ми две за вкъщи, моля!
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на мучо му обясняват как било криза, рецесия и поради това не само не можело да му увеличат заплатата ами ако иска да остане на работа трябва да му я намалят