Lada не си играе, пуска спортни Vesta и XRay

Седанът и хечбекът ще получат по-мощни двигатели
47
Lada не си играе, пуска спортни Vesta и XRay
Снимка: АвтоВАЗ

Двата най-нови модела на АвтоВАЗ – седанът Vesta и хечбекът XRay, съвсем скоро ще получат спортни модификации. Това съобщиха от централата на най-големия руски автомобилен производител.

Седанът Vesta вече бе преработен в състезателна машина, която ще вземе участие в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Сега предстои да излезе и версия с по-мощен мотор, по-твърдо окачване и по-агресивен дизайн. Настоящият най-мощен модел разчита на 1,8-литров мотор със 122 к.с., но при новата модификация се очаква мощността му да надмине 140 к.с.

При хечбека XRay нещата стоят малко по-различно, защото подобно на френския си роднина Renault Sandero Stepway (продаван на някои пазари и под марката Dacia) спортната модификация някак си не се връзва. В АвтоВАЗ обаче са готови да експериментират и да търсят ниша, в която да позиционират подобен автомобил.

В момента най-спортният модел на руснаците е Kalina, който се предлага във версия Sport със 118 к.с. и версия NFR със 136 к.с. Все по-често се чуват слухове, че в компанията работят и върху модификация NFR Turbo със 180 к.с.

Представител на АвтоВАЗ потвърди намеренията на компанията, като уточни, че се предвижда общо производство на около 4000 бройки от двата модела.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ladaАвтоВАЗ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Nqkaf Nikaf преди 8 години
На 30 януари си взех чисто нова дачия 1.2 бензин амбианс изпълнение не е базовия модел не е и най луксозния...£132 на месец за 5 години няма депозит няма капаро само месечноте вноски. 5 години гаранция или 60к мили горе долу 100к километра което настъпи първо. £132 ми половината седмична заплата след данъци и такси с две думи два дена работа и карам чисто нова кола цял месец...в бг това кога ще стане? Разрешавам ви да ме нареждате колко съм *** и глупав а вие си карайте мъртвите коли
33
2
 
0
 
! Отговори
Men преди 8 години
Рено и Дачия под ламарините зглобена в Русия, Хаха
32
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
американците спират спортните си коли от продажба за да не фалират... Елън Мъск продава тесла, форд спира мустан, спират и лотус и камаро и чалинджър...
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички Европейския стара кола неща днес в България, ужас!
30
1
 
2
 
! Отговори
ХАХАХАААААА... преди 8 години
До Анонимен 28А имаш ли пари има? Може би само на кафе?
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех , че и мойто Пикасо 110 коня е спортен модел. Б_си кефа...
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До $hopче не можеш ли да си рестартираш рутера бре?? :)))
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес гледах филмче с мистър Бийн и по едно време гледам ... ВЕФ. Върнах го на пауза - не беше ВЕФ.
26
1
 
21
 
! Отговори
Разбирачев преди 8 години
Какво се опитват от грантовата медия ДНЕС да внушат с тая статия? Лада от 2007 насам у нас не се продава и въобще не се очаква да се появи в скоро време.Целта е ясна- всяване на раздор по линията русофили-русофоби.Какво вълнува народа ни какво ще карат руснаците,казахите,иранците и там дето още ще ги карат.Защо не пишете какво кара българина?Факта че средната възраст на колите у нас е 17 при 7 за ЕС и САЩ и едва 9 за "бедна" Русия, не предизвиква ли у вас безпокойство?Присмял се хърба на щърба!
25
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците наистина правят добра военна техника.Това че американците нареждат на своите подчинени да купуват само американска техника,не значи че руската е по слаба.Ирак и афганистан искат да закупят руски бойни хеликоптери,но американците им скръцнаха със зъби.
24
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До lojhТова, че са водещи във военната техника къде го прочете? В опорните точки ли?? Руснаците НИКОГА не са направили изцяло техен автомобил.НИКОГА! Или лиценз или краден. Посочи ми един и ще те опровергая веднага.
23
7
 
10
 
! Отговори
rrtetetretet преди 8 години
Леле...Стана страшно, да му мислят Мерцедес и БМВ:))))
22
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Lada без пари да ми дадат не искам много неприятна форма
21
10
 
15
 
! Отговори
lojh преди 8 години
Двигатели не се правят от днес за утре. Разработваните двгта днес, ще ги видим по колите 2023-2025, така че руснаците са подремнали последните години, но все пак са се размърдали, видно по дизайна. И който си мисли, че не са направили подходящи мотори, защото не могат, е ***.Не им е приоритет просто.При положение,че са водещи в производството на военна техника, дали им е проблем да направят един двг....
20
12
 
6
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Таа барака ко застане на пътя до един Мустанг , че и се разбегат ламарините направо хахахах . спортна била ....колко па да е спортна????
19
0
 
1
 
! Отговори
ДО AZ 22 преди 8 години
Нали обаче преди се представяше добре БМВ то на WTCC .но от 2007 натам нещо изостават.Е преди че са били шампиони спор няма.
18
1
 
3
 
! Отговори
216д преди 8 години
До az - пич, преди да се изхвърляш си направи малко псравката - БМВ 216д, актив турър, три цилиндъра - 116 к.с., предно задвижване... иначе за статията... какво спортно има в макс 140 кончета не знам... представям си драчг между камаро или шелби гт500 и веста...
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има време , ще ги видим как се държат по състезанията.И тогава може да кажа мнение.Сега по една картинка и никакви данни за колата да я коментирам е малко тъпо.WTCC не е лошо има амбиции колата но времето ще покаже.
16
7
 
17
 
! Отговори
Лада-Фуга преди 8 години
Играят си...с тесличките...много ми е интересно как изглеждат уплътненията на прозорците и дали вратите се затварят :)
15
2
 
17
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Поредната поръчкова статия да предизвика некъф интерес в нета. Двигателя е на Рено-Нисан от преди 15 г. Да се говори за "спортна" кола със 140 коня мощност е смешно. Естествено , че е направена от евтини материали с цел по-ниска цена. Никъде не можах да намеря на кой стандрат за екология отговаря. Предполагам, че е най-много Евро -4 което автоматично я прави аут от европейския пазар.