Новата кола на Лео Меси - уникално Ferrari

Аржентинецът плати 32 млн. евро, взе я под носа на Роналдо
9 фев 2016 15:58,
15
Новата кола на Лео Меси - уникално Ferrari
Снимка: Ferrari

Най-добрият футболист в света – Лионел Меси, вече е собственик и на най-скъпия състезателен автомобил на планетата. Звездата на „Барселона” е платил 32 млн. евро за продаденото на аукцион Ferrari 335 S Spider Scaglietti от 1957 г., съобщава Bleacher Report.

Търгът е бил проведен в Париж, като в него се е включила и другата суперзвезда на световния футбол – Кристиано Роналдо. Наддаването по телефона е било анонимно, като е продължило 10 минути. Победителят е платил 28 млн. евро за колата, като с данъците и таксите сумата е скочила на 32 млн. евро.

По този начин Ferrari 335S става и най-скъпата кола, продавана някога в Европа. Тя бе съвсем близо до абсолютния световен рекорд, поставен на търг в Калифорния през 2014 г. Тогава Ferrari 250 GTO от 1962 г. бе продадено за 38 млн. щатски долара.

Предишният собственик на автомобила е бил френският колекционер Пиер Бардинон. През миналата година друга кола от неговата колекция – Ferrari 250 GT Spyder бе продадена за 16,3 млн. евро.

Продадената в Париж машина е известна с това, че поставя рекордна обиколка в състезанието „24 часа на Льо Ман”. Автомобилът успява да развие максимална скорост от 300 км/ч, като през 50-те години на миналия век с него са състезавали легенди като първият британски шампион във Формула 1 – Майк Хоторн, и 4-кратният световен шампион Стърлинг Мос.

Кои са любимите коли на футболистите от Премиършип - вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
SV преди 8 години
Аз си мислех, че всеки журналист пише статия на базата на достоверен източник... Меси има парите, но ИЗОБЩО не попада според мен в графата автомобилен колекционер... Още повече на това бижу. Като гледам и чета какво кара, по-скоро това ме шокира. Даже и Роналдо не може да се нарече колекционер с автомобилите, които притежава. Такива автомобили се закупуват от хора с частни колекции с автомобили далеч от ранга на тези които имат КР7 и Меси.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Умно 8МОже да изкара а може и да "накара".Гаранция-Франция.Хората вече не знаят как да си опазят парите с тези нулеви лихви и раздути цени на акции и имоти. Сега се купуват всякакви *** които един ден ще ги продават на загува.Тази кола практически няма стойност повече 100 хил евро.От там нагоре се търси ****ота с повече кеш.
10
0
 
6
 
! Отговори
ЛилеткаПавлова преди 8 години
Къде е винетката?
9
0
 
5
 
! Отговори
РАД преди 8 години
Дре'е ми...
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този латинос нямаше ли кой да му каже да не си купува италиянска кола.Да го бяхте светнали за немска Голф, Пасатнабутал се е
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то това е по негово желание де, не е насила.
6
1
 
9
 
! Отговори
Умно преди 8 години
Купил я е с цел инвестиция и след няколко години ще изкара 10 млн. отгоре не е за да си я кара.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и
4
1
 
2
 
! Отговори
Отговорен секретар.. преди 8 години
Много подходяща снимка!
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега и една винетка да му дадат подарък - цена няма да има тая кола! :D
2
1
 
30
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Колата е уникална! 300 км в час за онези години не е шега работа.
1
4
 
12
 
! Отговори
Drobeca преди 8 години
До преди 2 месеца беше 38 милиона а сега с 6 по малко, явно му правят отстъпка на Месанчо.Оная глава дет тежи от гела да скърби сега хах