6 дни до премиерата на новото Bugatti

1500 к.с. и цена от 2 млн. евро са само част от показателите
24 фев 2016 20:40,
4
6 дни до премиерата на новото Bugatti
Снимка: Bugatti

Серийният Bugatti Chiron ще бъде показан след по-малко от 6 дни, става ясно от официалната страница на производителя. На нея е поставен таймер, който отброява минутите до премиерата на суперспортния автомобил.

Наследникът на Veyron вече бе заснет на няколко пъти по време на тестове, като от кадрите стана ясно, че дизайнът му ще бъде вдъхновен от концепцията Vision Gran Turismo. Ще бъдат използвани също така редица познати от Veyron елементи, като дизайнът на модела ще бъде по-скоро еволюционен.

Очаква се, че Bugatti Chiron ще използва подобрена версия на мотора, който задвижва Veyron. Двигателят с 16 цилиндъра, 4 турбини и обем от 8,0 литра ще бъде настроен да генерира внушителните 1500 к.с. и 1500 Нм. Спекулира се, че една от новостите ще бъде електрическо турбо.

Ако всичко това се окаже реалност, новото Bugatti трябва да постига 100 км/час за само 2,2 секунди, развивайки максимални 467 км/час.

Твърди се също така, че ще бъдат произведени общо 500 бройки, като на година от конвейера ще слизат по точно 100 екземпляра.

В Bugatti вече са получили над 100 заявки за модела, въпреки че очакваната цена е 2 млн. евро. Дори по-скъпа ще бъде версията с открит покрив тип "Тарга", която ще се появи през 2018 г.

Премиерата на Bugatti Chiron ще се състои на 1 март в Женева. Очаквайте подробности.

Още за Bugatti Chiron вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
звяр :)
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо във великата огромна русия не могат дори картинг да направят, а по света се правят супер коли ?!Дори в малки държави ?