Хачиго създава нова Honda

Шефът на японската компания няма да напуска поста си
25 фев 2016 13:44, Красимир Ангелов
9
Хачиго създава нова Honda
Такахиро Хачиго. Снимка: Reuters

Появилата се информация за оставката на Такахиро Хачиго, президент и изпълнителен директор на Honda, е невярна, съобщават от българското представителство на японската автомобилна марка. Хачиго не само няма намерение да напуска поста си, но и готви сериозни реформи в компанията.

"Когато поех поста преди около годинa, аз засегнах две теми, които да бъдат следвани при създаването на една нова Honda - развитие на глобалната оперативна структура на шестте региона и разработка на предизвикателни продукти, уникални за Honda", споделя японецът.

Подготвяните реформи включват интегрирането на нова платформа и нови двигатели с турбо и намален работен обем, които трябва да направят продуктите на Honda не само по-екологични, но и по-привлекателни за клиентите.

Въпросните нови платформа и двигатели вече дебютираха при новото поколение Civic, като предстои да бъдат използвани за следващите CR-V и Accord.

Промени ще има също така в самия производствен процес. Амбициозният план на Хачиго предвижда отказване от агресивното увеличаване на продажбите на всяка цена, увеличение на настоящите производствени мощности вместо създаването на нови, както и пълна глобализация на моделите на Honda с цел представянето и налагането им на всички пазари.

Ще продължи да се инвестира и в технологиите на бъдещето, сред които електрически и водородни системи за задвижване. Honda вече пусна на пазара своя сериен водороден модел, като предвижда през 2030 година цели 2/3 от общите й продажби да представляват plug-in хибриди/хибриди и автомобили с нулеви емисии на вредни газове – водородни и напълно електрически коли.

Японците ще продължат участието си във Формула 1, както и производството на самолети и роботи. Подготвя се премиерата и на електрически мотоциклет.

Промени по високите етажи на компанията все пак ще има, но те засягат най-вече ръководителите на звената в развиващи се пазари. Общо 7 топ мениджъра ще бъдат пенсионирани или преместени на други постове в компанията.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: HondaТакахиро Хачиго
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
0
 
! Отговори
Така ли преди 8 години
До хачиго 300 хиляди за 6 години са сериозни километри! И без никакъв ремонт е просто абсурдно! Все нещо ще избуши, айде сега, и ние сме карали коли!...
4
0
 
3
 
! Отговори
хачиго преди 8 години
Хора които никога не са се качвали на японска кола ми коментират.Пфу.Първо Мазда отдавна не е японска както и Нисан.Карал съм Хонда Акорд 2006 г. купен от магазина 2,0 бензин автомат.За заблудените ще им кажа 6 години 300 000 км минах нула ремонти и колата беше като нова както на външен така и на вътрешен вид.Няма изтрити копчета като на ВАГ автомобилите,няма изтрит волан и закъсани седалки.Аз по-качествена кола от японски бензин не съм видял.Изключвам Нисан и Мазда от последните 10 години насам
3
3
 
8
 
! Отговори
haha преди 8 години
До първия ,ТАКАТА не се ползват само от Хонда а и от мнооого други производители на коли,малко прочети преди да пишеш глупости !
2
2
 
12
 
! Отговори
чишшшшш преди 8 години
Honda са едни от най здравите коли на пазара, предишните трима е явно че или нищо не разбират от коли и са някви ИЗСИПАНИ или не са си пили хапчетата.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време, дядо му отдавна щеше да си е направил харакири...