Nokian Tyres признаха за лъжи и манипулации

Систематично фалшифицирали резултати от тестове на гуми
29 фев 2016 19:45,
27
Nokian Tyres признаха за лъжи и манипулации
Снимка: Nokian Tyres

Скандинавският производител на гуми – компанията Nokian Tyres, се извини за систематично фалшифициране на резултати от тестовете на своите продукти. Финландците признаха, че за демонстрации и изпитания са създали специални серии гуми, които са показвали само високи резултати.

На официалния сайт на компанията, която е един от най-големите производители на гуми в света, ръководството съобщи официално за измамата. Скандалът обаче избухна по-рано, след като финландското издание Kauppalehti първо разказа фалшификацията.

Журналисти от медията разкриха, че Nokian е предоставяла за тестове на летни и зимни гуми специални продукти, които се отличават значително от тези, които продава всъщност. Репортерите установили също, че експертите от компанията старателно са изучавали гумите на конкурентни производители и без да се притесняват използвали техните технологии в своите продукти.

Всичко това съответно довело до постигането на високи резултати от страна на гумите на Nokian. Проведеното официално разследване също доказало, че стандартните гуми на компанията съвсем не показват същите резултати, каквито имат тестовите образци.

„Искам да се извиня за грешките, които сме допускали в миналото и да уверя всички, че още през миналата година сме забранили на всички наши сътрудници и подразделения да произвеждат гуми, предназначени за независими тестове”, заяви шефът на Nokian Tyres Ари Лехоранта.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Стъкмистиков преди 8 години
Я па спретнах един баланс за страх на ....Лапат ониа ми ти инвеститоре, та пушек се дига.Праиме най-убавите ... мартеници(:=.Тестваа ги на опън.Иначе БМ е прав.
13
2
 
0
 
! Отговори
F-off преди 8 години
До КрайИ като натрупа 30 см сняг в Дунавската равнина или пък заледи, ти ли ще дойдеш да ме тикаш или пък ще ми платиш щетите по колата след ПТП?!?!? Аман от псевдоразбирачи, които.за себе си нямат акъл ама дават щедро на другите!!!!'
12
2
 
2
 
! Отговори
dominici преди 8 години
Вчера смених зимните с летните си Good Year. Като за летни, GY са най-добрите, с които съм карал.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който не *** е БУДАЛА!който вЕрва също е БУДАЛА!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Извиняваме се че ни разкриха."
9
8
 
18
 
! Отговори
вм преди 8 години
капитализма се намира в задънена улица. Алчност, корупция, бедствия, войни, кризи, инфлация, липса на ценности...краят му е близо. Още 2008- *** казах - този строй фалира точно 20 години след социализма, въпросът сега как ще приключи агонията, защото тъмни облаци надвиснаха над крехкия ни свят
8
10
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
До тоя дето винаги ще е под мен. Качвам те в една кола със зъвързани очи после ти ги отвързвам и караш - ако познаеш с какви гуми е - направо ти я подарявам. Купи си едни всесезонни Нексен или Дебица и не се напрегай. Ни Шумахер щи станеш ни Сена. Ще си останеш Гочето от Раднево.
7
15
 
8
 
! Отговори
lawyer_21 преди 8 години
И все пак са най-добрите зимни гуми!!! Който е карал с такива знае.
6
4
 
20
 
! Отговори
до номер 3 преди 8 години
Щото не си карал Мишлен. Нокиян няма да сложиш повече. От опит ти казвам. И аз си мислех че нокиан правят гуми ама не.
5
16
 
8
 
! Отговори
Край преди 8 години
Карате до 30 хил. км годишно кола под 200 к.с. и живееете в град в България под 900 м.н. височина и не сте заклет скиор. КУПЕТЕ СИ ВСЕСЕЗОННИ гуми на реномиран производител и си карайте разумно през всички сезони.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От скоро започнах да мисля какви летни гуми да купя и се позачетох в английски форум. Там ползватели коментираха различни марки и модели.Мен ме интересуваше бюджетна марка която обаче се оказа с отлични отзиви от клиенти, за разлика от премиум марките, които освен, че са скъпи, с друго не изпъкваха в коментарите. Общо взето, става ли въпрос за пари, вяра на никой не може да се има. Отиваш на доктор а той иска да ти прави скъпа операция, незнаеш в такъв момента да ли не я е окъсал с ипотеката :)
3
3
 
6
 
! Отговори
Intropa Reifen преди 8 години
Michelin,Continental, Bridestone, Pirelli, Dunlop това са премиум марките след тях Vredeschtein, Hancock, Toyo,Yokohama, Nokian,Sava и т.н.
2
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето защо не ви купувам никога боклукчавите гуми. Имало е защо!
1
3
 
43
 
! Отговори
Fen преди 8 години
Айде сега всички с гуми нокиан на опашка пред дилърите. Да им се дадат нови гуми от истинска серия. А ако някой се е блъснал да му възстановят щетите. Къде е евросъюза сега. Хайде като в щатите с фолцваген на пазара и милиарди на масата. Да ама ЕС са страхливи и зависими от едрите компании