Новата българска суперкола - по-скъпа от Honda NSX

Карбоновият SIN R1 развива 100 км/час за 3 сек., струва над 360 000 лв.
22 мар 2016 21:05, Красимир Ангелов
26
Новата българска суперкола - по-скъпа от Honda NSX
Снимка: SIN Cars

Създадената от Росен Даскалов автомобилна компания SIN Cars показа най-новата си суперкола. Автомобилът дебютира на автомобилното изложение в Женева, като представлява щателно преработена версия на показания преди около три години първи SIN R1.

Новият автомобил също носи името SIN R1 и до известна степен прилича на предишните прототипи. Реално обаче представлява напълно нова кола, в която са инвестирани над 5 милиона евро, споделят от SIN Cars.

Една от най-големите новости е карбонът, от който са направени както кокпитът, така и купето на последния SIN R1. Този иновативен материал, използван при най-ексклузивните спортни коли е значително по-здрав и лек от фибростъклото, което бе в основата на първия SIN R1.

Въпросните въглеродни влакна се изработват в завода на SIN Cars в България. Самата компания е базирана в меката на автомобилния спорт - Великобритания, където се правят финалните настройки и сглобяване на автомобила.

Новият SIN R1 може да се похвали с още редица иновации, засягащи спирачките, двигателите и окачването. Впрочем последното е заимствано от Формула 1 и разполага с практична екстра - хидравличната повдигаща система, която увеличава до 40 мм височината на автомобила при шофиране до 60 км/ч - много удобно за неравните улици на града.

Също с идея за повече практичност, автомобилът е снабден с неголям багажник, както и с широк набор от екстри в салона.

Що се отнася до двигателите, компанията на русенеца Росен Даскалов използва върховите агрегати на американската GM, като ги оптимизира допълнително. Моторите са V8 и имат обем 6,2 и 7,0 литра. Мощността варира от 450 до внушителните 660 к.с. И всичко това при обща маса на автомобила от само 1250 кг.

Техническите характеристики също впечатляват. Ускорението 0-100 км/час при върховата версия с 660 к.с. става за само 3,0 секунди. Скорост от 200 км/час се постига за 9,7 сек., като колата продължава да ускорява чак до 300 км/час.

Още снимки и информация може да откриете в AutoMedia.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: SIN CarsРосен Даскалов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобна кола от бедна България е като поговорката- на гол тумбак чифте пищови.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9 "Ако тези пари бяха инвестирани в страната колко ли нови работни места щяха да бъдат открити"Ти по времето на коя петилетка живееш? Парите са си на човека, не държавни, и той може да инвестира където си поиска. Ясно е, че колата е за нишов пазар, съвсем не за България.Щом инвестира толкова много в тези коли, значи печели достатъчно. Не виждам никаква база за коментари, че не помага/пречи на България.
12
13
 
0
 
! Отговори
Jip преди 8 години
Hubav traktor ! - kolko dini, jito, zaharno cveklo, iabalki, krushi, slivi, morkovi, zele, banani, partokali i kartofi moje da nosi? :-):-):-)
11
12
 
4
 
! Отговори
боц преди 8 години
Евала на създателите й!Но това са никому ненужни напъни.Те с нищо не помагат на България, а мисля, че и на тях.
10
5
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Колата се прави в Русе в официалния сервиз на БМВ, който също е собственост на Росен.
9
31
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От подобни идеи България загива. Ако тези пари бяха инвестирани в страната колко ли нови работни места щяха да бъдат открити? Идеята за подобна кола от бедна България е мегаломанска, каквито са и мощността и разхода на гориво.
8
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чисто състезателно кола за пистите, не за нашите пътища.А изглежда и там и е пазара.
7
5
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Имал си проблеми с данс, неприятно.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе хубаво ама защо е толкова скъпа? Сигурно защото е с платена винетка!
5
2
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Защо толкова ли гадно се чувстваш като ходиш на работа, че си сигурен, че не си свършил работата.Съжалявам, явно си попаднал на много гадно място, трябва да си помислиш за смяна на обстановката.
4
7
 
5
 
! Отговори
Indianec v BG преди 8 години
Колата се сглобява в Англия, само купето и електрониката са български.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да се чува, че и в България се правят такива неща.Съмнявам се че цената на това нещо е народна.Но браво .Това е страхотно .
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано да е на народни цени, че да си купя една.
1
2
 
22
 
! Отговори
БРАВО преди 8 години
Не можах да разбера къде в България се прави колата ?Тази статия се доближава до подобни на БЮРМ , преди 2 седмици четох че там е направена .