BMW представи нов 6-цилиндров звяр

Двигателят ще дебютира в дизеловата 7-ма серия
17 май 2016 16:00,
4
BMW представи нов 6-цилиндров звяр
Снимка: BMW

Компанията BMW разкри подробности за новия 6-цилиндров дизелов двигател, който ще дебютира на модификациите 750d xDrive и 750Ld xDrive. Двете най-мощни дизелови версии на луксозния седан ще се появят на пазара през юли.

Вече е известно, че моторът е с 4 турбокомпресора – нещо, което не е правено от нито един друг производител. Според представител на BMW агрегатът е без конкуренция в този клас, като съчетава превъзходни характеристики и най-новите технологии за направата му.

Мощността на двигателя е 400 к.с., а максималният въртящ момент – 760 Нм. По-голяма част от тягата, а именно 450 Нм, са достъпни още при 1000 об/мин., а целият му потенциал се разкрива в диапазона 2000-3000 об/мин. Разходът на гориво при новия мотор в смесен цикъл е 5,7-5,9 л/100 км.

При агрегата досегашният голям турбокомпресор, работещ при ниско налягане, е заменен от два по-малки, които осигуряват по-добра реакция при натискане на газта. От BMW допълват, че взаимодействието между всички компонети се осигурява от последно поколение на системата Digital Diesel Electronics (DDE).

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Гад преди 7 години
400 коня и 6/100 !? ... физичните закони къде останаха ?
2
0
 
7
 
! Отговори
Мхм... преди 7 години
...и моя "Космич" достигаше оптималната си мощност при 2000 оборота...НапраО, пич*ловец прЪв...
1
5
 
9
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Хайде не било правено от друг, а Вейрон с колко компресора е? Друг е въпроса ако имаш 4 компресора колко вероятно е да се супи поне един? За съжаление мина времето на добрите стари атмосферни двигатели, които караха много километри, сега всичко е в името на печалбата.