До 5 години: BMW пуска конкурент на Tesla

Моделът iNext ще бъде електромобил от ново поколение
19 май 2016 12:30, Красимир Ангелов
17
До 5 години: BMW пуска конкурент на Tesla
Снимка: AutoMedia.bg

Компанията BMW ще пусне през 2021 г. нов електромобил, който ще се казва iNext и ще трябва да се конкурира с Tesla Model S. Това съобщава агенция Bloomberg, като цитира изявление на шефа на баварската марка Харалд Крюгер, направено на годишното събрание на акционерите в Мюнхен.

По думите на Крюгер бъдещото iNext ще получи система за автономно придвижване, облекчена конструкция, модерна електрическа трансмисия и напълно нов интериор. Според шефа на BMW това ще бъде "електромобил от ново поколение, което ще се появи на пътищата".

Компанията също така предвижда разработи и напълно електрически кросовър, но окончателното решение по този въпрос още не е взето. Ако проектът получи "зелена светлина", то баварците ще разполагат и с конкурент на Tesla Model X. Той ще се произвежда в завода в Спартенбърг (САЩ), където се сглобяват кросовърите X3, X4, X5 и X6.

Като цяло баварците предвиждат да електрифицират цялата си гама модели, като някои от тях ще получат хибридни, а други напълно електрически агрегати. Целта пред компанията е през 2020 г. средните нива на вредни емисии СО2 при новите автомобили на BMW да бъде 95 г/км.

Германският производител вече е готов с прототип на нова система за зареждане, която ще пълни акумулаторите на електромобилите и хибридите за по-малко от 2 часа. Предвижда се мощността на зарядната станция да се увеличи до 7 кВт, за да може това време да бъде съкратено.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: BMWiNext
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Лумпен Лумпенян преди 7 години
Илон Мъск е ненадминат. Баварците ще сгрешат задето се набутват в този сегмент. Но да видим де.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А тия пет години, хайтек компанията Тесла, дали ще стоят на едно място???
11
0
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 7 години
Че то сега пуснаха за 35 000 долара.
10
4
 
7
 
! Отговори
Питам преди 7 години
А къде е Русия в цялата тази схема? Питам и отговор не искам.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Топ ГиърОборотомера ще почака са следващото поколение Лади, засега ще бъде премахната щеката за измерване нивото на бензина в резервоара.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5 години: BMW пуска конкурент на TeslaBMW да пуснат едно писмо до Елон Мъск, да стои и да ги чака на едно място през следващите 5 години. Явно пазара за ел автомобилите се разраства с много бързи темпове. Тесла имаше намерение през 2019 год да произведе 1 милион броя, но се оказа, че тази цел ще бъде постигната още през 2017. Мъск се е заел още тази година с пускането на нови мощности предвидени за 2018 г. Акциите на Тесла са се вдигнали с 20% само през последните месеци.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 5 години Model S ще е стар модел
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краят на петролните шейхове, крале, прзиденти и главнокомадващи е близък.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5 години: Лада въвежда автоматична скоростна кутия.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
са ше видите и отговора на русняците, некоя ЛАДА хибридная ХМИКС, свет да ви се развие!!! УРА!
3
7
 
9
 
! Отговори
:) преди 7 години
Новият модел БМВ ще е връх в еволюцията на автомобилите, и няма да притежава такива "архаични" екстри като мигачи и огледала за странично и задно виждане, защото и без това масово не се използват.
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Европа й трябват собствени електромобили, не може да разчита на теслите, защото ще се превърне в жертва на монопол. Пък и европейските със сигурност ще изглеждат добре, а не като онази американска имитация на Астън Мартин и Мазерати с името на сръбския учен.
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Макар и доста с закъсняло,но все пак добре.