Lamborghini обединява сили с Boeing

Италианците разкриха изследователски център в Сиатъл
Обновена: 29 юни 2016 13:52 | 29 юни 2016 12:27, Красимир Ангелов
0
Lamborghini обединява сили с Boeing
Снимкa: Lamborghini

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini откри изследователски център за разработка на високотехнологични композитни структури (Advanced Composite Structures Laboratory - ACSL). Той се намира в Сиатъл, а създаването му е посветено на 30-годишнината от началото на използване на въглеводород в конструкцията на суперколите на марката.

Изборът на Сиатъл никак не е случаен, тъй като там се намира централата на производителя на самолети Boeing, който също ще участва в проекта като партньор на италианците. Новата лаборатория ще изледва потенциала на композитните материали, като резултатите ще бъдат използвани за направа на новите суперколи на компанията.

"Lamborghini има богата история за използване на такива материали – като започнем от Countach Ouattrovalvole и стигнем до наши дни, когато това е един от най-важните елементи, изпозвани при напарвата на нашите суперколи. С този проект обединяваме миналото и бъдещето", коментира генералният директор на компанията Стефано Доменикали.

Италианският производител ще се насочи най-вече към развитието на технологията Forged Composite®, която в Lamborghini посочват като едно от най-важните си технически постижения. При нея създаденият композитен материал е с такива свойства, че позволява да бъде преработен за използване в суперколите за много по-кратък период от време в сравнение с традиционните методи за производство.

Технологията бе използвана още преди 6 години при концептуалния модел Sesto Elemento. Неговите качества превъзхождат тези на стандартните олекотени метали, тъй като освен с по-ниско тегло се отличават и с по-високата си надеждност. Според представители на марката именно това дава предимство на Lamborghini пред останалите производители на суперколи.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: BoeingLamborghini
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари