Ето го! Пикапът на Mercedes-Benz в два варианта

Новият X-Class бе показан официално в Стокхолм
26 окт 2016 18:10, Красимир Ангелов
8
Ето го! Пикапът на Mercedes-Benz в два варианта
Снимкa: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz официално представи прототип на своя първи пикап със средни размери. Моделът получи името X-Class, като презентацията му се състоя на специално събитие в Стокхолм.

Както се знае от по-рано, моделът ще разчита на част от агрегатите и компонентите на Nissan Navara, чиято платформа използва. Топ-версията на пикапа обаче ще бъде оборудвана с 3,0-литров дизелов V6, поставян и на сегашните всъдеходи на германския производител. Най-вероятно става дума за мотора с 258 к.с. За тази версия са предвидени още система за задвижване на четирите колела, както и с блокировка на централния и на задния диференциал.

Моделът на германците ще може да носи полезен товар от 1,1 тона, а максималната маса на тегления прицеп ще е около 3,5 тона. Пикапът излиза на пазара в два варианта - stylish explorer и powerful adventurer. Първият е в бял цвят и е оборудван с 22-цолови джанти, с интегрирани в каросерията степенки, светодиодно осветление на товарния отсек, с обшити с естествена кожа седалки и с дървени елементи в интериора.

Вторият е получил всъдеходни гуми, защита на долната част на каросерията, която е от карбон, както е електрическа лебедка. Тази версия на X-Class е в жълто-зелен цвят. В оборудването и на двете модификации влизат мултимедийна система с интегрирана SIM-карта, система за дистанционно следене на автомобила с помощта на приложение на смартфона, допълнителни асистенти за сигурност, работещи с камери, радари и датчици.

Продажбите на пикапа стартират през пролетта на 2017 г., като производството му ще се осъществява в завода на Nissan в Барселона, както и в този на Renault в Аржентина. Основните пазари на X-Class ще бъдат Европа, Бразилия, Аржентина, Австралия и Южна Африка.

Още новини от света на автомобилите четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Mercedes-Benzпикап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
1
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Ето за това си купих BMW. Преди карах C класа от 97-*** година. Хубава кола наистина, но направих доста ремонти и повечето проблемни компоненти бяха "made in france". Плащаш като за немско а получаваш френско. Сега - X клас, ама с платформа на навара. BMW-то го карам 5та година и съм дал има няма 700лв. за ремонти, но не съм видял нещо в него което да не е немско с изключение на една пластмаса на подкалника която беше швейцарска.
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-накрая вариант на Х, който да е подходящ за крварите оттатък океана...
4
0
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
Лошо няма , но Нисан отдавна са го превзели този сегмент
3
1
 
4
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
За какъв *** му трябват 22 цола джанти на пикап? Той на къра ли ще се кара? Да! Има пълна блоировка. Еми за какво са му такива гуми. Максимално 17 и аре, да тегли в калта.
2
1
 
7
 
! Отговори
вчера преди 7 години
в Пловдив видях една баничарка с емблема на Мерседес... според мен е лошо копие на миниван Рено Кангу...
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един път е. Да го насвяткаш отзад с гюбре и айда на нивата