Колата, която VW направи само за янките

Atlas е със седем места, само на бензин и е сравнително евтин
28 окт 2016 14:07, Красимир Ангелов
12
Колата, която VW направи само за янките
Снимка: VW

Volkswagen най-после представи официално Atlas - първия модел в историята си, създаден специално за северноамериканския пазар. Това е колата, която трябва да обърне негативната тенденция на марката в САЩ, където продажбите на VW спаднаха чувствително в последните години и където ефектът от Дизелгейт се усеща най-силно.

Това е "най-големият и най-смелият" автомобил, който компанията е създавала за Америка, обяви изпълнителният директор на Volkswagen Group of America Хинрих Вьобкен. До момента VW се опитваше да пробие на американския пазар с европейските си кросоувъри, но Tiguan бе твърде компактен за американските вкусове, а Tuareg - твърде скъп.

Седемместният Atlas е изграден върху новата MQB платформа - същата, която е в основата и на Golf. Тук обаче дължината на автомобила надхвърля 5.02 метра. Това е повече от машините, които според Вьобкен ще са основни конкуренти - Honda Pilot и Toyota Highlander, и точно колкото Ford Explorer.

По разбираеми причини VW са се отказали да налагат дизеловите си технологии на щатския пазар и базовият Atlas ще бъде оборудван с двулитров турбобензин с 240 конски сили. По-високата версия предлага 3.6-литров шестцилиндров мотор с 284 коня. И двете версии се предлагат с 8-степенен автоматик с два съединителя. Стартовото ниво е само с предно предаване, по-високото може да бъде поръчано и с 4motion система.

Atlas ще предлага системата за свързване Mirror Link като серийно оборудване и ще взаимства дигиталните уреди, наложени първо в Audi A4. Eдинствената неяснота за момента са цените. При всички случаи обаче новата кола, която ще се сглобява в Чатануга, щата Тенеси, ще стои на пазара доста под Tuareg.

Още снимки на Volkswagen Atlas вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: VolkswagenСАЩколаVW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Хех преди 7 години
За разлика от останалите контейнери за разделно изхвърляне на пари, този дори не е красив. Преди правеха ИСТИНСКИ автомобили, но в сегашните условия на пазара ФолксвагенТруп неможаха да се научат да правят качествени ***.
7
0
 
3
 
! Отговори
йъож преди 7 години
пълна грозотия
6
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
След като показаха на американците дизел по-мощен и бърз от техните бензинки(а и разход наполовина),Фолксваген си получиха заслужения шамар и си седнаха на г***!Не може да демонстрираш явно превъзходство над американците и да ти се размине....
5
3
 
5
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Петрол е. Но от второстепенния, който ще ползваш ти, лпбопитко за да ти е по-евтино.
4
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Дизела не е ли петрол, знайко?
3
3
 
2
 
! Отговори
stun преди 7 години
Адски много ми напомня на Chrysler 300c touring.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добро решение и изпълнение. Трябва и за Русия да помислят. Там може и малко по-скъпичка да е.
1
2
 
17
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
На бензин!? Много ясно, нали съсипаха света заради тоя бензин.