Skoda с три премиери тази година

Чехите ще покажат ново Yeti, обновен Rapid и по-мощна Octavia RS
7
Skoda с три премиери тази година
Снимка: Skoda

Чешкият производител Skoda ще покаже 3 нови модела през 2017 г., съобщава изданието Motor1. Това ще бъдат следващото поколение на кросоувъра Yeti, обновеният Rapid, както и нова версия на Octavia RS.

Първата премиера ще бъде именно новото поколение на Yeti, което ще се появи пред публика по време на автомобилното изложение във Франкфурт през септември. Кросоувърът е изграден на платформата MQB, благодарение на която ще бъде по-лек от своя предшественик.

По-гояма част от стилистичните решения ще бъдат заети от представения в края на миналата година кросоувър Kodiaq. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода в Квасини (Чехия), където в момента се сглобяват сегашното поколение на Yeti, както и Roomster, Kodiaq и Superb.

Втората премиера на Skoda ще бъде обновеният Rapid, за когото липсва всякаква информация към момента. А в края на годината чехите ще представят и най-мощната версия на Octavia RS. Тя ще получи 2,0-литров бензинов турбомотор, чиято мощност ще бъде увеличена от сегашните 230 на 245 к.с.

Динамичните характеристики на автомобила засега остават тайна. Сегашната Skoda Octavia RS ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,7 секунди и развива максимална скорост от 250 км/ч.

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Skoda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
Ами,колеги аз лично карам Октавия 1,9 TD вече 10 година,да ми е здравичка- от магазина на 8 км.съм я взел сега е 180 000 км.грях ще имам ,ако се оплача,но само аз си я карам, роднините само ги возя...И окото ми все към нещо ново от тази марка. Не се колебайте,карал съм и др.марки.Шкодата си е Шкода макар и WV да е.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кирил
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи VW.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво значи FW ?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много добри автомобили. Жалко че нямам пари дори за такъв. Прав е колегата че са по-добри от FW.