Ford готви и хибриден Mustang

Концернът ще предложи 13 зелени модела до 2021-а
7
Ford готви и хибриден Mustang
Снимка: Ford

През следващите 5 години компанията Ford ще пусне на пазара общо 13 автомобила с електрически агрегати, в това числа и хибридни модификации на спортното купе Mustang и на пикапа F-150. Това обяви шефът на американското подразделение на марката Марк Фийлдс.

В разработката на електрифицираните модели на Ford до 2021 г. ще бъдат инвестирани над 4,5 млрд. долара. От общо 13 предстоящи модела вече са известни 7.

Сред тях освен хибридните Mustang и F-150 ще попадне и компактен електрически кросовър, който ще може да измине 480 км с едно зареждане. Ще има и хибриден автомобил с автопилот. Той ще се появи последен – през 2021 г.

Във Ford също така имат намерение да предложат хибридни версии на полицейските автомобили в САЩ – Taurus и Explorer, а също така и на фургона Transit Custom, продаван в Европа. Той ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Ще има и хибриден вариант на таксито Transit Connect, като 20 бройки от този модел вече са готови и се тестват в няколко града на САЩ.

Компанията работи и върху компактен електромобил, който да се конкурира с Tesla Model 3 и Chevrolet Bolt. В момента Ford предлага само един електрически модел – версия на Focus на ток, която може да измине около 180 км с едно зареждане.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ford
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Ти не ги мисли - кат пуснат пак шистаците и ще се опраят *** ние нема кво да пуснем!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще готви, как няма да готви, след 10 години като свърши петрола американците ще ми се возят на дядовия.