Infiniti пуска на пътя спортен електромобил до 3 години

Шефът на фирмата се похвали, че вече е карал прототипа
11 яну 2017 12:30, Красимир Ангелов
2
Infiniti пуска на пътя спортен електромобил до 3 години
Снимка: Infiniti

До три години Infiniti ще лансира на световния пазар спортен електромобил, обяви босът на компанията Роланд Крюгер. Той допълни, че вече е карал прототипа на бъдещия сериен модел и го определи като "много добър".

Крюгер допълни, че при разработването на електромобила е било изключително важно той да не се отличава от другите модели на марката, що се отнася до динамика и управление.

"Искаме да предложим на клиентите на Infiniti уникално изживяване, що се отнася до удоволствието да шофират наш модел", обясни Крюгер, прицелвайки се в това, което вече са постигнали Porsche и BMW.

Той обаче отказа да съобщи повече подробности за новия модел, но потвърди, че електромобилът ще бъде изграден върху нова платформа, което подсказва, че става въпрос за напълно нов проект.

Крюгер потвърди, че при разработването на модела е бил използван опитът с електромобилите на компанията-майка Nissan. За последно Infiniti погледна към електромобилите през 2012 година, когато представи LE с електромотор с мощност 134 конски сили и батерия с капацитет 24 киловатчаса.

Доста повече внимание и високи оценки получи хибридния концепт Emerg-E, който Infiniti също показа през 2012 година.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Infiniti
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** вече няма търпение.