Daimler ще строи свой завод в Русия

В него ще се сглобяват най-вече SUV-моделите на Mercedes
23 яну 2017 16:30, Красимир Ангелов
87
Daimler ще строи свой завод в Русия
Снимка: Reuters

Германският гигант Daimler все пак ще строи свой завод в Русия, потвърди официално компанията след спекулациите през изминалата година.

Информацията бе потвърдена и от руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. В интервю пред Business World той споменава, че съоръжението, което ще бъде построено близо до Москва, ще започне да функционира в началото на 2018 година.

Говорител на Daimler призна пред изданието, че се водят преговори. "Ние сме в диалог с руското правителство, с цел да покрием всички икономически изисквания за местното производство на пътнически автомобили".

Според данни от предишен доклад, Daimler ще инвестира около 200 млн. евро в завода, в който се очаква да бъдат сглобявани около 30 000 автомобили годишно, най-вече SUV-модели. Това ще позволи на компанията да се съревновава на равни начала с конкурента си BMW, чиито модели се сглобяват в Калининград от предсприятието "Автотор".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Daimler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не произвежда коли в Русия, те за водка нямат пари, пият лосион а вие за коли говорите?Кой ще си купи нещо сделано в Русия ?!По магазините няма руски стоки, защото никой не желае лоша стока.
32
2
 
17
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ха-ха боже колко вой на чужди гробища чудя се кога "загрижените" $оро$оидчета ще попитат защо никой не идва тук в "рая" който тиквата е осигурил за бизнеса.
31
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В русия качествена водка се внася от Полша, Литеа и Украйна.Собствениците на Руски стандарт фалираха преди Нова Година, забраниха и водката им в няколко американски щата.В русия се пие одеколон, лосион и антифриз в огромни количества защото другият алкохол им е много скъп за 97% от населението.А руснака без алкохол не може да живее.
30
4
 
14
 
! Отговори
до 43 преди 7 години
Ама в Русия всички автомобилни фирми имат заводи! Даймлер е от последните. И всички работят и произвеждат за необятния руски пазар НОВИ коли! Които за тебе е несбъдната мечта!
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бентли щяха да строят завод в Македония! Смятайте колко е крадливо герберското правителство, щом англичаните въобще не са помисляли завод у нас. Всъщност една година тук се произвеждаше Ровър, но тогава черния Ваню ги принуди да се махнат, отвратени от тези алчни нахалници.
28
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ви казвам - няма да построят завод в Русия, това е руска поредна лъжа.И у нас не правят заводи, защото сме с комунистически правителства на които не може да се вярва - кой избира комунист за президент ? - само неннормалните хора.Имаш Радев- нямаш икономика - имаш руски поробители.
27
3
 
11
 
! Отговори
до 30 преди 7 години
Само че тези мерцедеси няма да се изнасят в Германия, а ще бъдат за руския пазар. Тогава какви мита сънуваш? Май ще се окажеш по-запознат от собствениците на Даймлер бенц.И ако искаш да караш такава кола, помоли някой руснак да ти я продаде за 20000 лева след десет години!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е аре сега. Нали сме ЕС, еФтинка работна ръка, икономически стабилни, демокрация сме, имаме си БХК, фондации и всички екстри.Руснаците, от друга страна, са "комунисти", "пияници", "нищо не става от тЕх", Путин - диктатура, санкции и прочие.Аре сега некой, да каже що една от най-реномирамите марки в света, ще строй при руснаците, а не в такъв "рай", като и нас?Мдааа - време е антируските тролчета да сменят репертоара, че станаха за СмЕх.
25
2
 
8
 
! Отговори
slovenia преди 7 години
Вярвам само на СНН и на психодесни политици и коментатори,също и на Дойче Веле и ЦРУ,както и на цар Симеон
24
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е извън ЕС и митата трябва да са високи, по тази причина завод може да направят но в страна от ЕС.Освен това руснаците не стаеат за работа, всъщност за нищо не стават.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До factotumСеверен питок е построен мниго преди санкциите, товарищ. Договорите за газови доставки също.
22
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Източна Европа може да построят завод, но не и в Русия.Да не са пияни тия германци ;)
21
13
 
5
 
! Отговори
Лъжааааат преди 7 години
Още нищо не е решено и такъв завод няма да има- помнете ми думите.Алкаголики лъжат че имало преговори, но само в мечтите на рашшките.Да сте виждали нещо по магазините с надпис Произведено в Русия - няма такива стоки, камо ли коли, особено пък Мерцедес :)))))
20
16
 
7
 
! Отговори
русофиль преди 7 години
Очаквах гордите руснаци да приложат контрасанкциите към ЕС и да не позволят на Даймлер да строи завод в Русия ,ама май руснаците останаха доста гладни и забравиха за контрасанкциите които официално въведоха срещу ЕС ! Дано поне се научат да правят качествени автомобили ,но в това дълбоко се съмнявам ,не е възможно алкохолици да се научат да строят качествени стоки ,досега щом не са се научили от другите западни фирми в Русия значи и отсега нататък няма да могат ! ЩАСТЛИВ СЪМ
19
3
 
9
 
! Отговори
до 19 преди 7 години
Ето ти текст от сайта на Даймлер:German carmaker Daimler AG is considering building a plant in Russia to produce Mercedes-Benz vehicles. The company is expected to make a final decision in May.
18
2
 
14
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Ми то няма и много новини за Северен поток ,но си върви газ към Герамания :)
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо ГошоЧичо Гошо, остави леля да мисли и да пише коментари. Ти си почини, пий една ракийка и незни с нещо драно! Не се излагай повече!
16
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такава новина има само у нас и в Русия, значи не е вярна.Пак руски пиянски мечти...Тези хора не са способни да произвеждат нищо!Иначе досега щяха произвеждат, а не само да изнасят нефт и газ.Компании от САЩ и Канада извличат нефт и газ в Русия, защото имат технологии и техника, руснаците нямат това.
15
6
 
14
 
! Отговори
Русофилка Радева преди 7 години
До анонимен 1Колега, научете най-накрая какви включват санкциите! Излагате русофилската интелигентност! Производството на автомобили в Русия от западни фирми, както и износът им никога не е влизало в санкционния списък!
14
6
 
24
 
! Отговори
Kукловодът преди 7 години
До 4 и подобни като него . Аз съм в този тип индустиря от 20 години и за последните 5 години само в Русия има ръст на проджби в този тип бранш . В момента най-големите фирми които движат бранша са Руските . Да не говорим че в сферата на логистикта едни от топ компаниите в момента също са руски . Добавяйки това че е Европейска русия за 10 години се настроиха сумаси и заводи . Картината е потресаваща . Истината е че БИзнеса си иска Русия , но политици като г=жа Шнорхел - Не .