Daimler ще строи свой завод в Русия

В него ще се сглобяват най-вече SUV-моделите на Mercedes
23 яну 2017 16:30, Красимир Ангелов
87
Daimler ще строи свой завод в Русия
Снимка: Reuters

Германският гигант Daimler все пак ще строи свой завод в Русия, потвърди официално компанията след спекулациите през изминалата година.

Информацията бе потвърдена и от руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров. В интервю пред Business World той споменава, че съоръжението, което ще бъде построено близо до Москва, ще започне да функционира в началото на 2018 година.

Говорител на Daimler призна пред изданието, че се водят преговори. "Ние сме в диалог с руското правителство, с цел да покрием всички икономически изисквания за местното производство на пътнически автомобили".

Според данни от предишен доклад, Daimler ще инвестира около 200 млн. евро в завода, в който се очаква да бъдат сглобявани около 30 000 автомобили годишно, най-вече SUV-модели. Това ще позволи на компанията да се съревновава на равни начала с конкурента си BMW, чиито модели се сглобяват в Калининград от предсприятието "Автотор".

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Daimler
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
24
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
В Русия имат производство 26 автомобилни фирми от Европа и Азия и САЩ. Даймлер са закъснели, Фолксваген построи най-големия завод в СВЕТА в Русия.
12
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пияните руснаци ще сглобяват немски коли ?!Никога няма да стане това!
11
21
 
4
 
! Отговори
Лъжа е това. преди 7 години
Поредната руска лъжа, нищо вярно няма в тая "новина".Проверете международните новини и няма да намерите нищо такова .
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такаааа, значи вече ще има и немски каруци.Нищо произведено в Русия не може да е качествено!
9
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гадна кокошка просо сънува :) Никакви заводи и СУВ-ове няма да се правят докато има санкции.
8
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ - опитват се пияните власти да дадат малко оптимизъм на инвеститорите след като Тръмп каза че за сега няма да се вдигат санкциите и голямата надежда, че ще руската икономика ще спре да потъва след избирането на Тръмп не се сбъдва. Чакайте Даймлер да направи завод ако има санкции...
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички тези коли са за местният пазар. 90% от руснаците карат коли до 5 години. А не таралясници като нашите 20 годишни коли.
6
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали руснаците бяха горд и независим народ който не се продава? Що така се продадоха на германците? Да им работят за без пари.
5
7
 
33
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Не е баш така! Ние не сме ли най евтината работна ръка в Европа? Ама никой не стъпва, тук, с изключение на едно цехче за кабели. А изискванията на руснаците са всичко да се произвежда там. От двигателя до последното болтче на купето. Така се осигурява работа на стотици хиялди.
4
28
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1 Единствената причина е евтината работна ръка. Всички водещи фирми си изнасят производството в страни с евтина работна ръка. Това само показва на какво ниво е Русия. На нивото на Китай, Бангладеш, Индия, Пакистан. Много народ с ниска квалификация и ниски изисквания за заплата. Азиатска държава.
3
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега вече ще трябва като си купуваме и Мерцедес да внимаваме къде е произведен.
2
2
 
16
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Санкции *** да внасяш, като ги строиш там няма санкции, даже и евтина работна ръка :) Хитреци са тия немци :)
1
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Русия е изолирана от света страна? Има икономически санкции, а всички известни фирми инвестират там. Защото шефовете им не са жалки пуделчета като плевнелиев да слушат какво им нарежда ЕС.