1 млн. километра с Mercedes E-класа? Възможно е!

За 25 години седанът е претърпял незначителни ремонти
26 яну 2017 13:50, Красимир Ангелов
27
1 млн. километра с Mercedes E-класа? Възможно е!
Снимкa: Die Welt

Служител на Daimler, работещ в завода в Зинделфинген, премина границата от 1 млн. км със своя Mercedes E-Class от 1992 г., съобщава "Die Welt". Седанът W124 бил купен от Михаел Никл като чисто нов с идеята да бъде препродаден, но в крайна сметка колата останала при първия си собственик.

Германецът избира версията с дизелов двигател със 75 к.с. и 126 Нм, при която средният разход на гориво е около 6,0 л/100 км. Като опция той си поръчва електрически люк на покрива, подлакътник на предните седалки, централно заключване и радио.

По това време Никл работи в Daimler и купува колата със специална отстъпка за служителите на концерна. Идеята му била да препродаде автомобила след около година на по-висока цена и така да излезе на плюс от сделката. Точно в този момент обаче търсенето на дизелови коли спада и немецът решава да запази машината за себе си.

По думите на 55-годишния собственик, за 25 години той е сменил съединител (през 2003 г. при пробег от 445 000), компоненти от спирачната система и генератор. Освен това веднъж Никл катастрофира леко и в резултат на това този W124 получава нов преден капак, броня и решетка на радиатора.

Германецът е изчислил и колко му е струвал автомобилът за този близо четвърт век служба. Разходите по закупуване и обслужване на колата били 58 500 евро, а за гориво – 54 000 евро.

Още любопитни новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Mercedesавтомобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таксиметров шофьор, работещ в град София, премина границата от 1 млн. км със своя Хюндай Елантра модел 1992 г., съобщава "С рога и копита". Сменял елементи от окачването, поради прекрасни пътища в столицата. Накрая сметнал, че за автомобила, газта, подкупи, лицензи, данъци си е купил Мерцедес.
3
2
 
52
 
! Отговори
кокала преди 7 години
закъснели са. имам бмв 525 тдс . в момента е на 1 396 000 км. за жалост 4 и 6 цилиндър заминаха и трщбва да сменям блока
2
1
 
41
 
! Отговори
G преди 7 години
За тези киломерти и посочените суми кола + гориво САМО = 0,22лв на километър+ застраховки данъци и др. да го докара до 0,3лв на километър - става Но колата трябва да е здрава
1
2
 
87
 
! Отговори
Neven преди 7 години
Edno vreme imashe reklama na Mercedes. Mъж се прибира късно, оцапан, жената го пита: "Къде беше?". Колата се развали ... Жената: пляс един шамар, не ме лъжи, Мерцедес издържа 1млн километра без проблеми ... :)