Lada Niva с ново поколение през 2018

Според слуховете новият модел ще бъде базиран на Dacia Duster
30 яну 2017 16:00, Красимир Ангелов
41
Lada Niva с  ново поколение през 2018
Снимка: AutoMedia.bg

Land Rover Defender, Mercedes G-Class и Лада Нива - ако има коли, които веднага излизат в съзнанието ви, когато стане въпрос за офроуд, то със сигурност сред тях присъства една от тези три.

Общото между тях е неостаряващият дизайн, който производителите запазват непроменен в продължение на десетилетия. И докато Mercedes-Benz няма никакво намерение да променя неостаряващата класика G-Class, Land Rover предприе стъпки по осъвременяването на Defender, а сега това са на път да сторят и руснаците от АвтоВАЗ.

Лада Нива е на пазара от 40 години, през които моделът претърпя дребни промени, за да се удовлетворят нуждите на пазара. Двигателите получиха инжекционно пълнене с гориво и електронно запалване, прозорците станаха електрически, а интериорът получи климатик.

Най-трогателното е, че последните две екстри все още дори не са серийни за някои нива на оборудване и клиентите трябва да доплащат за тях.

Според последните неофициални данни новото поколение на Лада Нива ще се появи през 2018 и си струва да го очакваме с нетърпение, защото то ще бъде изцяло променено. Очаква се моделът да получи чисто нова, модерна платформа.

Не е изключено новата Нива да продължи да има шаси, върху което е прикрепено купето, което означава, че не можем да очакваме висок комфорт, но за сметка на това офроуд качествата на модела ще просъществуват.

Нещо повече, според австралийците от CarAdvice, АвтоВАЗ ще продължи да предлага на пазара сегашната Нива редом до нейния наследник.

Още информация за новата Lada Niva четете в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: АвтоВАЗLada Niva
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...има коли, които веднага излизат в съзнанието ви, когато стане въпрос за офроуд,"И какво? Някой виждал ли е Нива на офроудсъстезание? Това, че върви по разбитите руски пътища, нищо не означава. Раздрънкана кошница и раздрънкан път не означава офроуд. Офроуд е яки машини без път.
35
0
 
8
 
! Отговори
ЧЕСТНО преди 7 години
Нивата (сегашното и име е Тайга) е проектирана за Руски пътища и за руската десйтвителност ....така че за Руснака може и да е добра ......В европа никой не кара Щевролет,Крайслер (1974) ...нали ...карат си го Америкаците ...В европа хората не карат SUV в Америка карат курсовете за щофьори на тях ...всеки според себе си ..Ако Русия имаше Аутобаните на германия ...нямаше да прави УАЗ-ки и Нива ...ама не !затова за тях сие добра колата ..ама май и за нас е добра ..не сме по-добре
34
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В Русия има НИВА=ШЕВРОЛЕТ сдобър външен вид и купето в нея е много удобно незнам защо не го изнасят може би е по малко прохдимо.Правят и с двигател на опел бензин или дизел и естествено,че има разлика в цената и можеш да избираш.На навата нива и уазка можеш изключваш предния деферинциал и кардан от колелетата както е на западните джипове и е по икономично.
33
11
 
3
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Направена е добре нивата и за всичко са помислили почти!Само не са помислили чеще вози хора!
32
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До майорскиайде по-полеко с нисаните. Дори в тубата се намират РУСКИ видеота как нисаните изяждат нивата по калта. Говорим за тераното - за патрула даже няма смисъл да говорим
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 9 и 11 sr 71 е уникална машина, чиито характеристики са трудно да бъдат достигнати от други самолети. НО не лети, защото е неизгодно. Ако ще G-класата да има най-добрите офроуд характеристики в света - трудно ще ме убедиш че е изгодно да я търкаляш по чукарите
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръжките на вратите как ще са
29
6
 
7
 
! Отговори
ха..ха.ха преди 7 години
През май 2009 г. премиерът Владимир Путин си купи джип "Лада Нива", което бе добре дошла патриотична реклама за закъсалия производител "АвтоВАЗ" с все по-печална слава.Тази седмица обаче той разкри, че всъщност колата е с двигател на "Опел", т.е. на германски производител, притежаван от американската "Дженерал моторс".Освен това тя е паркирана на над 1000 км от Москва - в Сочи, и Путин я кара изключително рядко. През повечето време той се движи със служебния брониран мерцедес.
28
5
 
13
 
! Отговори
Тапи в ушите преди 7 години
Имам вноска за Лада от 1980 год., кога ще ми излезе реда ??? Лада Нива е най проходимият автомобили, ако си в нива или ливада, но не се опитвайте да го карате на друго място. Демонтирайте предния кардан за да не харчи над 15 л на 100км.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според слуховете новият модел ще бъде базиран на Dacia Duster.а на практика ще се окаже, че са искали да бъде базиран на Ламборгини!
26
8
 
19
 
! Отговори
пътник преди 7 години
Оня ден ми се наложи да се повозя на такова "возило" ЛАДА НИВА. Качих се значи аз, а шофьорът с чувство за хумор ми обясни, че е купил колата чисто нова. Е, прибави че още на втората година избило ръжда ... почти навсякъде. Но за сметка на това пък можел да се движи със цели ... 98 км. в час, и дори ... да държи колата в права посока ! Ей на това му се вика руска машина! Аз обаче се питам коя година сме сега, може ли някой да ме осведоми ... моля ....
25
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пича отвореняк,,,,,,,я влез в вбокса и виж как се теглят лада нива и ауди !Аудито го отнесе като куцо пиле домат!Че не е лоша за лов не е но да ми я хвалите като най и най ,, чупка!
24
3
 
8
 
! Отговори
до № 19 преди 7 години
До майорскиПич, това е така, понеже не си светнал на баща ти да почете Великият автомобил от марката SUBARU ! Няма такъв Велик автомобил, особено от марката ... Forestar ... ще прибавя и S Turbo ...
23
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чист нова Лада струва 11 000 евро .който си купи нов западен джип с подобна проходимост и издръжливост ...на двойно по висока цена ...да дойде да ми се похвали !
22
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нивата е отличен автомобил! Направен да те закара до там, закъдето си тръгнал. И няма нужда от разни глезотии, които струват повече от самата кола.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Новата Нива не се нарича Нива а Лада Тайга !
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** снимката е показана Нива модел преди 2000 година ....новата Лада има друг дизайн !
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До читателче тя, Нивата, за това е измислена !не да се возиш от по Цариградско шосе !Будала !
18
12
 
23
 
! Отговори
майорски преди 7 години
баща ми е агроном и от 35 години, кара нива от 20... все по полето....или на лов ... или за риба ... неговите думи са :"..такива като вас градски чеда дето се возят по асфалтови пътища, да не изказват мнение относно джипове ....теглил съм мерцедеси, и тойоти и нисани из нивите като *** баберка съм ги разнасал с Нивата. Нивата е машина койато и на едно колело ще те прибере в къщи..а прехвалените западните джипове ...гледайте да влезнете в някоя локва че ще затънете . "на баща си вярвам
17
11
 
5
 
! Отговори
читател преди 7 години
"Лада - Нива".Да я впрягат и да орат из нивите, за това се и казва нива.За друго не става.