BMW плаща $500 млн. за... влага в багажника

Баварците обезщетяват US собственици на остарели "петици"
Обновена: 9 фев 2017 20:36 | 9 фев 2017 20:05, Красимир Ангелов
4
BMW плаща $500 млн. за... влага в багажника
Снимка: BMW

Германският производител BMW ще трябва да изплати обезщетения в размер на 477 млн. долара на американски собственици на модела си 5-Series. Сумата ще отиде за регулиране на техните претенции, възникнали заради проблем с проникването на влага в багажниците на автомобилите им, съобщава AutoMedia.bg.

Колективният иск е бил подаден в окръжния съд на Ню Йорк от общо 318 000 собственици на BMW 5-Series, проведени през периода 2004-2010 г. Те твърдят, че електрическите компоненти в багажниците на колите им могат да бъдат сериозно увредени от влага, която е попаднала там по вина на производителя. Една от причините за проблема е запушване на дренажната система.

В крайна сметка бе постигнато споразумение, според което всеки от собствениците на такъв автомобил ще получи обезщетение в размер на 1500 долара заради направените преди това ремонти. Освен това компанията ще направи оглед на всички коли, които имат пробег под 191 121 км и са на възраст под 10 години, като в случай на нужда ще отстрани повредата за собствена сметка.

BMW ще трябва да похарчи още близо 2 млн. за за покрие всички разходи по делото. Нещата обаче може и да не приключат дотук, твърди агенция Reuters. Подалите иска смятат, че в баварския концерн са знаели за проблема още през 2004 г., но умишлено са крили информация от клиентите. Ако това се окаже вярно, съдебните дела срещу BMW може да продължат.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: BMWСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Влага ,хаха , да бяха дошли да видят на жигулата на баща ми що за локви се образуваха в багажника ,
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА ХА влага в багажника. Абе тия че са правени у бежавият салон на задният двор това го знам ама че и в главите са евани това не го знаех. Ами влага може да се получи от кондензат от скъсано уплатнение на капака и? Нямат ли ръце да си ги оправят ? ООООО забравих че тези са правени у заднио двор и ръцете им са у гъ.зо заврени така са се родили дефектни! Елате да ги видите нашите красавици на по 20 години и нито течат нито са мокри. Само пътища ни са правени от такива дето ръцете им са у зад.ника
1
0
 
7
 
! Отговори
mucho преди 7 години
БМВ се опълчиха на плана на Тръмп и продължиха с идеята си да правят завод в Мексико и ето какво последва... Дизелгейт на Фолксваген също си бе умело дирижирано от (х)американците.