Най-странното Ferrari в историята отива на търг

Цената му се очаква да надхвърли $5,5 млн.
2
Най-странното Ferrari в историята отива на търг
Снимки: RM Sotheby's

В ранната история на Ferrari клиентите на италианската компания на практика са можели да избират кой независим производител да създаде купето на новия им автомобил.

Разбира се, нямаме предвид редовите клиенти, а най-претенциозните и най-платежоспособните сред тях. Това довежда до появата на някои истински впечатляващи коли от гаражите на дизайнерските студиа Touring и Pininfarina. Точно по това време се появяват автомобилите, които и днес подмокрят очите на колекционерите, но също тогава се появяват и някои много странни автомобила. Като този на снимките, който е създаден от Carrozzeria Fontana.

Той се казва Ferrari Uovo и е една от най-важните коли в историята на Ferrari. Името му идва от италианската дума за "яйце", а идният август ще бъде предложен на търг.

Uovo е поръчан от италианския пилот Джанино Марцото - наследник на текстилна империя, който сметнал, че фабричните модели на Ferrari са твърде тежки и неефективни. За дизайна на купето се погрижил самият Паоло Фонтана - основател на студио Carrozzeria Fontana, който работил заедно със скулптора Франко Регани. Благодарение на използвания в конструкцията дуралуминий (сплав от алуминий и мед), купето станало много по-леко от тези на стандартните модели на Ferrari.

Този модел комбинира шасито на компактното Ferrari 166 MM с 2.6-литровия V12 двигател от Ferrari 212 Export. Голям двигател в малко купе винаги звучи като рецепта за сигурен успех, но се оказва, че Uovo далеч не е перфектно.

Още информация и снимки от странния модел вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Ferrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
11
 
! Отговори
UK преди 7 години
Прилича ми на БМВ Z3 опитало се да мина помежду два тира в двулентов път.