Mitsubishi Еclipse се завръща като... джип

Японците показаха кросоувър, който ще се продава и в Европа
9
Mitsubishi Еclipse се завръща като... джип
Снимки: Mitsubishi

Компанията Mitsubishi Motors официално върна името Eclipse сред моделите си, като така ще се казва нов кросоувър, който ще се разположи под Outlander в гамата на марката. Машината е получила добавка Cross към названието си, а нейната официална премиера ще се състои по време на автосалона в Женева.

Дизайнът на новия Eclipse Cross е изцяло в стила на концептуалия модел XR-PHEV II, представен през 2015 г. От прототипа серийният вариант се отличава по липсата на някои допълнителни елементи по каросерията, опростената оптика и наличието на традиционни дръжки на вратите. В салона нещата също са опростени малко.

Самият кросоувър е изграден на платформата, която е използава и за Outlander. Автомобилът е оборуван със система за задвижване на четирите колела S-AWC с многодискова муфа отзад и преден диференциал с електронно управляема блокировка. Има и система за разпределение на тягата и спирачното усилиe между задните колела Active Yaw Control (AYC).

В гамата мотори е включен 1,5-литров бензинов двигател с турбо. За него засега данни не се съобщават, но се знае, че ще работи в комбинация в вариаторна трансимися, имитираща 8-степенен автомат. Алтернативният вариант е с 2,2-литров дизел, комбиниран със стандартна 8-степенна автоматична трансмисия.

Доставките към европейските дилъри на Mitsubishi стартират през есента. След това кросоувърът ще започне да се продава в Япония, Северна Америка, Австралия и други държави.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Mitsubishi MotorsMitsubishi Еclipse
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
бай брадър преди 7 години
Кросоувъра е практичен ама не като семейна кола, а евентуално като втора такава, с която да не се притесняваш зимата как ще се движиш. За събиране на багаж, деца и т.н. от комбито и минивана по-удачно нЕма. А такъв параход с 1.5 мотор - много благодаря. Карал съм на тестдрайв новите хонди (които са едно към едно с тази кола), едва вървят - аман от екологии и т.н., сложете им някакви адекватни мотори на тия коли бе... не казвам всички да вървят като поршета, ама да има НЯКАКЪВ живот в тях...
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКакво му е практичното на това ? Голям багажник? Място отзад ? Висок хечбек. Едно коНби или един миниван са много по практични семейни коли с вътрешно пространство. Nissan Juke ли е просторен ? Peugeot 2008 ? По- добре един голф вместо тези "модерни, западни" недоразумения. Или седан на старо, повече кола за парите си
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За *** няма угодия. Грозен бил, много псевдо джипове станали, обричали се на бавна смърт. ***, колко нови автомобили сте купували, наясно ли сте, че в цял свят cross over-ите са тенденция, нямат общо с джиповете. Този тип автомпбили се купуват, защото са практични, лесно се управляват от муже и жени, имат достатъчно място за багаж и се купуват масово от млади семейства с 2 малки деца. Това е малък семеен автомобил. Ама *** нали е с 20 години минимум назад, си иска седана употребяван
4
4
 
7
 
! Отговори
ззз преди 7 години
Искрено ме разочароват от мицубиши!Не разбирам какво целят? Всъщност разбирам - гонят единствено и само печалби в краткосрочен план, но в дългосрочен се обричат на бавна смърт на марката.Фен съм на марката и ме боли. Най-приятната, здрава и мековозеща кола която съм карал е тяхна. А спортните им градски коли са легенди, а те сега еклипс - джип, да очакваме и 3000GT - пикап. Всъщност те вече официално правят само кросоувъри така че не бих се учудил.Жалко и Срам!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прилича на Civic "джип". С тези "кросоувъри" съсипаха автомобилите. Пълна гавра. Едно време какви коли имаше... сега разни псевдо джипки.
2
3
 
9
 
! Отговори
Пахеро преди 7 години
Дай да си признаем - бая е грозноват :-)
1
3
 
5
 
! Отговори
LosHo преди 7 години
Не е лош. Доста добре изглежда с изключение на този стоп, който разделя задното стъкло.Добро бъдеще го чака...