Дрон на Airbus ще вдига колите от задръствания

Безпилотният самолет ще е дълъг около 5 метра
6 мар 2017 12:30,
6
Дрон на Airbus ще вдига колите от задръствания
Източник: Airbus Group

Авиационният гигант Airbus Group се подготвя да разкрие концепцията си за автомобил, който ще може да бъде повдигнат във въздуха от дрон при тежки задръстрвания, съобщава Automotive News.

Производителят на самолети, заедно с инженерната компания Italdesign, ще покаже колата на автомобилното изложение в Женева на 9 март, разкрива изданието, цитирано от Business Insider. И двете компании са отказали коментар.

Източниците на Automotive News твърдят, че концептуалният модел може да бъде вдигнат от безпилотен самолет, чиято дължина ще е около 5 метра.

Тази новина идва като допълнение на идеята за летящи коли, която Airbus упорито иска да реализира. В началото на тази година изпълнителният директор на компанията, Том Ендърс, обяви, че до края на годината ще тестват прототип на самоуправляваща се кола и летящи безпилотни средства.

За тази цел през 2016 г. е създадено звеното Urban Air Mobility, което да се занимава с проучване възможностите за летящи коли, което да превърне Airbus във въздушния Uber.

Технологичното звето на Airbus - A³, към момента работи върху създаването на градски безпилотен самолет, който ще може да превозва един пътник, като част от проекта Vahana, а отделно от него се работи и върху създаването на летящото такси CityAirbus, което ще може да превозва и повече хора.

Интересно е да се разбере как Airbus смята да се справи с регулациите за безпилотни летателни средства, които със сигурност ще се окажат предизвикателство. Към днешна дата няма град в света, който официално да позволява полетите на дронове в градска среда, а какво остава за 5-метров такъв.

Новината за кола, повдигана от дрон се различава от обявените до сега концепции, които сочат, че колите ще могат да летят сами. В случая тя не би била безпилотна, а просто кола, която може да избягва задръстванията, като дрон я повдигне и я приземи на свободен път. Предстои да видим какво точно ще покаже Airbus тази седмица на изложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
venix преди 7 години
ами чиниите, които УЖ са НЛО? що не ги пускат серийно производство? или още си мислим, че сме сами във Вселената? :D
4
2
 
4
 
! Отговори
ззз преди 7 години
Корекция: за да видите какво НЯМА да става в бъдеще гледайте научно фантастични холивудски филми. Филмите, особено на последък, се правят от хора скарани с науката.След 50тина години (ако нещата не са се скапали тотално и не сме се самоунищожили или върнали в първобитния строй) на пръв поглед няма да има никакви съществени промени: компютри/комуникации забавят развитието и се пренасищат, медицината буксува, науката е в немилост,идеалите умират а религията цъфти,потребителския манталитет царува.
3
1
 
3
 
! Отговори
Aze преди 7 години
За да предобиете представа какво ще става в бъдеще гледаите научно фантастични холивудски филми.
2
5
 
14
 
! Отговори
дърт хейтър-реалист преди 7 години
Даже не я дочетох до край статията. Наслушах се вече. От 30-40 години слушам подобни глупости и НИЩО не се случва. Като дете се молех да доживея до 2000г. за да видя как совалките ще кацат по покривите на блоковете и как ваканцийте ще ходим до Луната а сега близо половин век по-късно всичко най-добро ВЕЧЕ е било направено ама преди 20-30 години. Преди 20-тина години на изложение в Япония медал взе спортна кола с макс. скорост над 300км и разход при 300км/ч. 2.4л. за 100км.Прах в очите .....
1
2
 
10
 
! Отговори
БГ дрон преди 7 години
Чудо голямо! Ние си имаме "дронове", които при задръстване или на светофар ти "вдигат" капака на багажника и отнасят каквото им хареса. Може и от задната седалка.Екологични и маневрени. Родно производство.