Новата Mazda 2 изтече предсрочно в мрежата

Хечбекът е получил системата G-Vectoring Control
4
Новата Mazda 2 изтече предсрочно в мрежата
Снимка: Mazda

През февруари Mazda потвърди, че в Женева ще покаже три нови модела. Става въпрос за второто поколение на CX-5, фейслифта на Mazda 2 и освежаването на кросоувъра CX-3. А сега обновеният Mazda 2 изтече в нета преди официалната му премиера.

Четвъртото поколение на субкомпактния Mazda 2 е на пазара от 2014 г., а освежаването му е по-скоро козметично и на пръв поглед лесно се вижда само променената форма на предната броня. Сред опциите пък се появяват адаптивни LED фарове.

Освен това, Mazda 2 ще се предлага и със системата G-Vectoring Control, чието действие накратко е следното: системата следи ъгъла на завиване и вертикалното натоварване върху предните колела, след това намалява въртящия момент, който стига до колелата в завой и така се подобряват реакциите на волана, точността на управление и стабилността на автомобила.

В интериора се отличава новият дизайн на волана на Mazda 2, като това решение се появява при всички освежени и нови модели – от Mazda 3 до CX-5.

В Япония Mazda 2 ще се предлага и със задвижване 4х4, но в Европа ще е само с предно предаване. На Стария континент двигателната гама ще е по-бедна – два 1,5-литрови мотори – бензиновият SkyActiv-G и дизеловият SkyActiv-D.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Mazda 2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да, ама мазда 2 вече се прави само в мексико...