Alpine разпродаде бързо първата серия на А110

Цените на спортното купе тръгват от 58 500 евро
0
Alpine разпродаде бързо първата серия на А110
Снимкa: Autonews

Възраждането на култовата марка Alpine стана факт в Женева с представянето на серийния А110, който носи името на най-известния модел в историята на компанията. А110 излиза на пазара в Европа в края на тази година, а през 2018 ще се появи във Великобритания и Япония.

Създателите му обещават "класическо удоволствиe" от по-динамичното шофиране, а дизайнът е сериозно повлиян от легендата А110. От компанията вече обявиха, че А110 е получил аеродинамика, сходна с тази на състезателните автомобили – плосък под и дифузьор, които осигуряват по-добро притискане към пътя и елиминират нуждата от допълнителни аеродинамични елементи, които биха нарушили профила на автомобила.

С тегло от едва 1080 килограма Alpine A110 е доста лек за съвременните стандарти, дори и при спортните автомобили. А110 е дълъг 4178 мм, което го прави с 25 см по-дълъг от Mazda MX-5, но пък двете коли са с еднакво тегло. Но реалните пазарни съперници на А110 ще са Porsche Cayman и Alfa Romeo 4C, както по отношение на техниката, така и относно цените.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: женеваAlpine
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари