Aston Martin Rapide преминава на... ток

Настоящият модел скоро ще бъде заменен с електрически вариант
22 мар 2017 12:23, Красимир Ангелов
3
Aston Martin Rapide преминава на... ток
Снимкa: Aston Martin

Британската фирма Aston Martin потвърди слуховете, че следващият Rapide ще бъде изцяло електрически. Така познатият настоящ модел с атмосферен V12 двигател ще бъде заменен именно от седан, задвижван на ток.

Главният изпълнителен директор на английската компания Анди Палмър съобщи пред изданието Motoring, че Rapide първоначално ще бъде заменен с изцяло електрическа версия на модела. Сегашният модел ще бъде пенсиониран, а мястото му на пазара ще заемат кросоувърът с 4 врати DBX, както и нова гама седани от семейството  Lagonda.

Преди година компанията разкри концептуалния вариант на RapidE, който бе разработен в сътрудничество с фирмата Williams Advanced Engineering. Половин година след това Aston Martin подписа договор с компанията LeEco, който е насочен към създаването на серийна версия на RapidE, която се очаква да се появи следващата година.

Компанията от Хейдън все още не е взела решение дали дизайнът на концептуалния модел да бъде запазен. Предполага се обаче, че електрическият Rapide ще генерира 800 к.с., което ще му позволи да се конкурира с Tesla Model S.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Aston MartinAston Martin Rapide
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега какво? Като си го купя няма да мога да преместя газовата от голфа на тая. Тююю значи е така напразни 1500лв дадох...