Запознайте се с автомобилите, които нямаха късмет

Тези известни модели можеха да изглеждат по съвсем различен начин
24 мар 2017 12:37, Красимир Ангелов
1
Запознайте се с автомобилите, които нямаха късмет
Снимка: BMW

Всички знаят как изглежда BMW 5-Series във версиятя си E34, Nissan 3000ZX или Bugatti Veyron. Те обаче можеше да бъдат и съвсем различни, ако предложенията на дизайнерите не бяха отхвърлени.

AutoMedia.bg събра за вас 12 автомобила, чийто външен вид по една или друга причина не бе приет от шефовете на големите производители.

BMW 5-Series (Е34)

Обърнете внимание на датата на тази скица – 1982 г. По това време баварците току-що са стартирали производството на "петицата" във версия E28, но главният дизайнер на BMW – Ерколе Спада, вече търси начин да я замени. Този първоначален вариант изглежда прекалено смел и модерен и затова не е приет, а Е34 излиза по-късно, при това сериозно променена. Все пак идеите на Спада са реализирани при 7-Series (Е32/28), както и при купето 8-Series.

Toyota Supra

Запознайте се с автомобилите, които нямаха късмет

Силуетът на Toyota Supra във версия А80 е можело да бъде и такъв. По време на разработката на модела са обсъждани над 10 варианта на дизайна на модела. Въз основа на 5 от тях са направени макети, но до пълномощабни прототипи достигат само 2 автомобила. В крайна сметка е избрано предложението на американското студио за дизйна на Toyota, а това на снимката е отхвърлено.

Peugeot 205

Запознайте се с автомобилите, които нямаха късмет

Невинаги до серийното производство достигат вариантите с по-прост дизайн, като свидетелство за това е този пълномащабен макет на 205. Той е напълно завършен, но въпреки това в компанията продължават да търсят нови варианти за проекта М24 (така е известен 205 по време на разработката си). В крайна сметка студиото Pininfarina прави крайния вариант на модела през 1983 г. А този макет е готов през 1982 г.

Останалите коли вижте само в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Toyota Suprabmw 5-seriesPeugeot 205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
Както би казал един истински форумен ***:Какво ни занимавате с глупости, толкова ли няма по-сериозни неща да пишете... идват избори, Турция ни завзема, вие с тъпотии се занимавате. Държавата се разпада.... аааа ууууу... помощ... ааааааааа