Toyota представи пикап, вдъхновен от детски играчки

Уникалният Hilux има пътен просвет от близо половин метър
30 мар 2017 14:45, Красимир Ангелов
3
Toyota представи пикап, вдъхновен от детски играчки
Снимкa: Toyota

Австралийският клон на Toyota е разработил екстремен пикап, базиран на своя хитов модел Hilux.

За целта от компанията са си партнирали с производителя на играчки с дистанционно управление Tonka, които са помогнали специално за разробтването на окачването. Появата на специалния модел отбелязва три събития: рекордните продажби на Hilux в Австралия през миналата година, 70-ата годишнина на Tonka и 80-ата годишнина на японския производител на автомобили.

По проекта Hilux Tonka е работил екип от около 150 дизайнери и инженери в централата на Toyota в Мелбърн. Крайният резултат е впечатляващ пикап с жълто-черен екстериор, което е и характерната окраска на играчките на Tonka. Проектът е изпълнен върху модификацията SR5 на Hilux, която има двойна кабина.

Инженерите на Toyota са снабдили специалния пикап с ново офроуд окачване, което увеличава пътния просвет с 150 мм до 492 мм, по-големи офроуд гуми, нова предна броня, карбонов преден капак и капак на товарното отделение, изработен от усилена с въглеродни нишки пластмаса. Автомобилът е получил още светодиодно осветление, шнорхел, за да може да може да гази в дълбока вода, както и 17-инчови алуминиеви джанти с офроуд гуми.

Понеже се предполага, че този пикап ще преминава през изключително тежки терени, японците са предвидили защита за долната част на двигателя, направена от 6-милиметрова ламарина, а за да е подготвен собственикът за всяко обстоятелство, в задната част има специални места за закрепване на резервна гума, метална туба с гориво, куфар с инструменти, пожарогасител, крик и брадва.

Още снимки и информация за този модел четете в AutoMedia.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: toyotaHilux Tonka
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мад Макс бич
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Approved
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е разликата между момчетата и мъжете?- Играчките стават по-големи и по-скъпи.