BMW показва 12 класически модела на Techno Classica

От първата "седмица" с V12 двигател до роудстъра Z1
1
BMW показва 12 класически модела на Techno Classica
Снимка: AutoMedia.bg

През тази година, един от най-големите щандове на изложението за класически автомобили Techno Classica, ще бъде този на BMW. Баварската компания възнамерява да представи цели 12 автомобила от своето минало, с които ще отбележи 40 години от появата ан Серия 7, 30-ия рожден ден на 12-цилиндровите си двигатели, както и третото десетилетие от дебюта на спорното BMW Z1.

Автомобилите са обединени под мотото "Нашият ДНК: Иновация", което обхваща няколко ери от автомобилната индустрия в периода 1936-1995.

Флагманският модел на BMW - лимузината 7-Series, вече е в своето шесто поколение, а историята й ще бъде припомнена със 7 интригуващи автомобила от миналото. Флотилията включва екземпляр от второто поколение на модела, който е стилизиран от модният дизайнер Карл Лагерфелд, кола, която е участвала в снимките на филма “Джеймс Бонд: Винаги ще има утре” от 1997 г., 16-цилиндров прототип на лимузината, както и последният топ модел BMW M760Li xDrive.

Преди около 30 години се появява първият сериен следвоенен модел, оборудван с 12-цилиндров двигател. Годината е 1987 и BMW пуска на пазара версията 750i, която е оборудвана с въпросния 5.0-литров двигател с мощност от 300 к.с. Този автомобил впоследствие се превръща в предшественик на днешното BMW 760Li xDrive, което разполага с 6.6-литров мотор с 610 к.с.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: BMW
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари