Всеки седми американец си мисли за... електромобил

Младите зад Океана все повече искат екологични возила
28
Всеки седми американец си мисли за... електромобил
Снимка: AutoMedia.bg

Всеки седми американец обмисля покупката на електромобил, показа изследване на организацията ААА.

Точният брой на участниците в изследването ще бъде публикуван по-късно, заедно с по-подробна информация, но от ААА гарантират, че в анкетата са участвали "достатъчен брой" техни членове, за да бъде това допитване представително.

Анализаторите на пазара на нови автомобили в САЩ установиха, че ако тези намерения се реализират в покупки, то в следващите три до пет години следващата кола на около 30 милиона американци ще е електрическа. Сред причините за обмислянето на покупка на електромобил участниците изтъкват опазването на околната среда, по-ниските експлоатационни и сервизни разходи, предимствата при пътуване в ленти за автомобили с повече места и т.н.

Накратко, причините американците да гледат към електромобилите, стават все по-практични. Изследването сочи, че вече се е изравнил броя на хората, които обмислят покупката на електромобил с броя на тези, които искат да си купят пикап.

За Щатите това е окуражително, като се има предвид, че абсолютният №1 по продажби е пикапът на Ford – F-150.

И новините за производителите на електромобили ще стават все по-добре, като се има предвид, че над 20% от анкетираните, навършили 30 години или близо до тази възраст, са категорични, че вече са решили да си купят електромобил.

Анализаторите откриха още поводи за оптимизъм в изследването на ААА – интересът към електромобилите расте, въпреки че да последните пет години цената на бензина в Щатите е спаднала с около 40%. Освен това, за първото тримесечие на тази година, продажбите на plug-in хибриди в САЩ са скочили с 63% на годишна база, до около 39 000 коли.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
фдбдб преди 6 години
До Загрижили се за токаей *** защо ми сменихте д*ха с ***. Това си е нормална дума.
21
0
 
1
 
! Отговори
Загрижили се за тока преди 6 години
Абе хора в София през повечето дни е отвратителен смог от дизели с изтърбушени DPF-и и катализатори и не само от тях. Какво ме интересува от къде е тока важно е, че в града ще се изчисти въздуха. Ако толкова сме еко може да се сложат ветрогенератори на Витоша, там горе винаги духа, хем нямада има загуби при преноса. Едно е 10 км друго е 250 от Козлодуй.
20
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Всеки 7-ми български гражданин - за каруца...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматка80 000 - 120000 лв
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз нямам търпение някой ден да карам Ел кола. Дано скоро това се случи и в България. Ще е гот.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъппите янки имат възможност да си купуват, носамо си мислят. Ние българите сме убедени кое е новото, хубавото и екологичното, но нямаме възможност да го притежаваме. Е, кой е по-качествения човешки материал и кой е по-умен?
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами представете си че всички се качът на електромобили!? За каква екология ще говориме тогава като ще трябва да се призвежда ел.енергия сто пъти повече от сега. От ветърните мелници и от жамлъците ли? Не те немогат да произведът толкова енергия! Като имате предвид че тези ел. автомобили ще се зареждат най малко по 8 часа. Представете си ги всички включени в мрежата! Екологично ли ще е или ще е по зле от сега защото електроцентралите трябва да бачкат на пълна мощност все едно е зима минус 20 гр.
15
2
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 6 години
Българина не обича новостите, нормално. Голф и Ауди 10-15 годишна дизелова печка му дай, не го е//бе че децата му дишат тоя *** които изхвърлят отзад. Сега се точат на 15 годишни немски каруци, които ще се дават за 20 евро, защото немеца ще забранява вообще дизела. Акъл не му давай на ***, пари му дай- ама не разбира че двете неща вървят ръка за ръка. Малък, ама много *** народ.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Не важиш, аз пък си мисля за Ашли Греъм!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в България хората ще замърсяват въздуха със автомобилите с газова уредба
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми то на ония всичко им е обратно, мъжете им се женят помежду си и харесват коли с мотор от сешоар
11
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Някой знае ли една теслА втора ръка как върви
10
1
 
14
 
! Отговори
с издухал дизел преди 6 години
Моля, моля, аз също си мисля! Разликата е, че ще си остана с мисленето, а всеки американец ще може да си го купи!
9
3
 
13
 
! Отговори
Да преди 6 години
До 10-20 години поне 1/4 от населението ще кара електрички!Колко са еко тепърва ще се мисли!Аз засега карам колата на газ.
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В предградията повечето са в еднофамилни къщи. Само не знам тока от какво го правят. Само АЕЦ , слънце и вятър не вярвам да е. Ако като германците ринат въглища, ще е една екология...При положение че консумацията на електроенергия ще се увеличи много
7
1
 
12
 
! Отговори
Кравар до 3 преди 6 години
От пъпчив наркоман като теб съвети не искам. Смъркай си лепилото и не се обаждай.
6
3
 
28
 
! Отговори
газьол до 3 и 5 преди 6 години
Какво се подигравате на американците бе! Вие какво ще си купите? - 10-15 годишна трошка.
5
3
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 2Принципно е така но с Елм се изкарва замърсяването от градовете а там живеят повечето хораЗащо не казаха че тези които мислят за ел.авт.живеят главно в еднофамилни къщи.В къща с гараж е добре но в блок как ще стане- Пено *** пущи удължитела от балкона че да заредяХехехе
4
1
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Анонимен-Лошо,много лошо за руско-арабските ***...Ами че тия електромобили буквално ги обричат на глад...Хайде рашаните поне водка и гвоздеи все още могат да правят,ама арабите и за това не стават...
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите ще карат електромобили... Ами нали първо трябва да си купят къща с контакт 110 волта. Защото половината спят под мостовете и в каравани за коне.