Всеки седми американец си мисли за... електромобил

Младите зад Океана все повече искат екологични возила
28
Всеки седми американец си мисли за... електромобил
Снимка: AutoMedia.bg

Всеки седми американец обмисля покупката на електромобил, показа изследване на организацията ААА.

Точният брой на участниците в изследването ще бъде публикуван по-късно, заедно с по-подробна информация, но от ААА гарантират, че в анкетата са участвали "достатъчен брой" техни членове, за да бъде това допитване представително.

Анализаторите на пазара на нови автомобили в САЩ установиха, че ако тези намерения се реализират в покупки, то в следващите три до пет години следващата кола на около 30 милиона американци ще е електрическа. Сред причините за обмислянето на покупка на електромобил участниците изтъкват опазването на околната среда, по-ниските експлоатационни и сервизни разходи, предимствата при пътуване в ленти за автомобили с повече места и т.н.

Накратко, причините американците да гледат към електромобилите, стават все по-практични. Изследването сочи, че вече се е изравнил броя на хората, които обмислят покупката на електромобил с броя на тези, които искат да си купят пикап.

За Щатите това е окуражително, като се има предвид, че абсолютният №1 по продажби е пикапът на Ford – F-150.

И новините за производителите на електромобили ще стават все по-добре, като се има предвид, че над 20% от анкетираните, навършили 30 години или близо до тази възраст, са категорични, че вече са решили да си купят електромобил.

Анализаторите откриха още поводи за оптимизъм в изследването на ААА – интересът към електромобилите расте, въпреки че да последните пет години цената на бензина в Щатите е спаднала с около 40%. Освен това, за първото тримесечие на тази година, продажбите на plug-in хибриди в САЩ са скочили с 63% на годишна база, до около 39 000 коли.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg


28
Още от
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
фдбдб преди 9 месеца
До Загрижили се за тока
ей тъпаци защо ми сменихте д*ха с ***. Това си е нормална дума.
21
0
 
1
 
! Отговори
Загрижили се за тока преди 9 месеца
Абе хора в София през повечето дни е отвратителен смог от дизели с изтърбушени DPF-и и катализатори и не само от тях. Какво ме интересува от къде е тока важно е, че в града ще се изчисти въздуха.
Ако толкова сме еко може да се сложат ветрогенератори на Витоша, там горе винаги ***, хем нямада има загуби при преноса. Едно е 10 км друго е 250 от Козлодуй.
20
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 9 месеца
Всеки 7-ми български гражданин - за каруца...
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До шматка

80 000 - 120000 лв
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз нямам търпение някой ден да карам Ел кола. Дано скоро това се случи и в България. Ще е гот.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тъппите янки имат възможност да си купуват, носамо си мислят. Ние българите сме убедени кое е новото, хубавото и екологичното, но нямаме възможност да го притежаваме. Е, кой е по-качествения човешки материал и кой е по-умен?
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами представете си че всички се качът на електромобили!? За каква екология ще говориме тогава като ще трябва да се призвежда ел.енергия сто пъти повече от сега. От ветърните мелници и от жамлъците ли? Не те немогат да произведът толкова енергия! Като имате предвид че тези ел. автомобили ще се зареждат най малко по 8 часа. Представете си ги всички включени в мрежата! Екологично ли ще е или ще е по зле от сега защото електроцентралите трябва да бачкат на пълна мощност все едно е зима минус 20 гр.
15
2
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 9 месеца
Българина не обича новостите, нормално. Голф и Ауди 10-15 годишна дизелова печка му дай, не го е//бе че децата му дишат тоя *** които изхвърлят отзад. Сега се точат на 15 годишни немски каруци, които ще се дават за 20 евро, защото немеца ще забранява вообще дизела. Акъл не му давай на Ганьо, пари му дай- ама не разбира че двете неща вървят ръка за ръка. Малък, ама много прост народ.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 13

Не важиш, аз пък си мисля за Ашли Греъм!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А в България хората ще замърсяват въздуха със автомобилите с газова уредба
12
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ми то на ония всичко им е обратно, мъжете им се женят помежду си и харесват коли с мотор от сешоар
11
2
 
7
 
! Отговори
шматка преди 9 месеца
Някой знае ли една теслА втора ръка как върви
10
1
 
14
 
! Отговори
с издухал дизел преди 9 месеца
Моля, моля, аз също си мисля! Разликата е, че ще си остана с мисленето, а всеки американец ще може да си го купи!
9
3
 
13
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
До 10-20 години поне 1/4 от населението ще кара електрички!Колко са еко тепърва ще се мисли!Аз засега карам колата на газ.
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В предградията повечето са в еднофамилни къщи. Само не знам тока от какво го правят. Само АЕЦ , слънце и вятър не вярвам да е. Ако като германците ринат въглища, ще е една екология...При положение че консумацията на електроенергия ще се увеличи много
7
1
 
12
 
! Отговори
Кравар до 3 преди 9 месеца
От пъпчив наркоман като теб съвети не искам. Смъркай си лепилото и не се обаждай.
6
3
 
28
 
! Отговори
газьол до 3 и 5 преди 9 месеца
Какво се подигравате на американците бе! Вие какво ще си купите? - 10-15 годишна трошка.
5
3
 
12
 
! Отговори
шматка преди 9 месеца
До 2
Принципно е така но с Елм се изкарва замърсяването от градовете а там живеят повечето хора
Защо не казаха че тези които мислят за ел.авт.живеят главно в еднофамилни къщи.В къща с гараж е добре но в блок как ще стане
- Пено ма пущи удължитела от балкона че да заредя
Хехехе
4
1
 
13
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 9 месеца
До Анонимен-Лошо,много лошо за руско-арабските паразити...Ами че тия електромобили буквално ги обричат на глад...Хайде рашаните поне водка и гвоздеи все още могат да правят,ама арабите и за това не стават...
3
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Краварите ще карат електромобили... Ами нали първо трябва да си купят къща с контакт 110 волта. Защото половината спят под мостовете и в каравани за коне.