Австрийци готвят суперкола с 1000 коня в… Крим

Milano Red ще излезе в серия от едва 100 бройки
18 май 2017 17:45, Красимир Ангелов
17
Австрийци готвят суперкола с 1000 коня в… Крим
Снимкa: Milano automobile GmbH

Австрийската компания Milano automobile GmbH и руските предприемачи от обществената организация "Нова формация" подписаха споразумение за разработката и производството на суперкола. Тя ще се казва Milano Red и ще развива мощност от 1000 к.с.

Договорът е подписан на 16 май в Симферопол, а разработката ще се осъщестява в Крим, съобщава страницата на "Нова формация" във Facebook. С дизайна и създаването на конструкцията ще се заеме конструкторското бюро "Цел", а производството ще се осъществява в завода в Австрия.

Проектът е стартирал още през 2014 г., когато дизайнерът Дмитрий Лазарев създава концепцията за подобен автомобил. Той прави компютърни рендери на машината, която носи името Lada Raven. Изображенията са харесани от един от създателите на Milano automobile GmbH – бившият австрийски пилот Маркус Фукс.

По думите на Фукс, мощността на силовия агрегат на новия автомобил ще бъде около 1000 к.с. Всички машини ще се сглобяват на ръка, като годишният обем на производство няма да превишава 20 бройки. Предвижда се направата на 100 автомобила, като при успех партньорите в проекта планират пускането на още един модел.

На свой ред председателят на "Нова Формация" – Юрий Айрапетян, разкри, че в момента в Австрия се тества готов прототип на Milano Red. Австрийците са обещали да изпратят в Крим два напълно готови автомобила, които да бъдат изпробвани в местни условия.

Още снимки на новата суперкола вижте в AutoMedia.bg


17
Още по темата: КримсуперколаMilano Red
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румба, в момента в Украйна няма много евентуални купувачи на такива коли. Пари нямат, не за друго. Колите се разработват за руския и азиарския пазар. Те са свръх платежоспособни.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шопе, ти да не си полски украинец? Щото те са най - нещастните. А българските украинци са втори след тях. ЕС има повече инвестиции в Крим, отколкото в България. Само дето в Крим инвестират и руснаците. След 5 години ще се надяваме да ги догоним.
11
0
 
1
 
! Отговори
Мbishi преди 1 година
Ще вдига поне 1000, с тази огромна мощност. Страхотна кола. Успех в начинанието.
10
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази кола - народна кола като Запорожец ли бъде. Всеки гражданин на СССР да може да си я купи. Идеята е добра.
9
0
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
А ти сещаш ли се за швейцарска кола? Пагани, примерно произвеждат супер коли като тази, на цена 1 милион евро.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкции, нещо, ала-бала? Те са за овцете като нас. А нормалните хора си гледат бизнеса, и хич не им дреме какво ще рече Меркел или плевнелиев.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой да се сеща за нормална австрийска кола?
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрийците не са чели в учебника на Боко тиквата и Изпърдянков за финансовата дисциплина и маастрихските критерии и кола ще създават ? Tия да затягaт поясите по 400 лв на матряла и повече асвалт и да се фалим колко сме стриктни и мразим Крим.
5
3
 
24
 
! Отговори
Румен преди 1 година
За съжаление тази кола няма да може да се продава в Украйна. Там не дават даже да пееш ако си бил на Крим.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Ганя с дисагите

Ми, по-умен е! Ко му пука на Ганя за матряла!?? Гочоолу и Дочеоолу, той ги къта и рани с европейски парици - другите, лучец яж, водица пии и на чакъма, да повишава производителността си на труда!
3
1
 
9
 
! Отговори
Бай Ганя с дисагите преди 1 година
Ганя е по-умен от швейцарците и австралийциите и не е безгръбначно като тях Ганя е част от най-силния съюз на света.
2
0
 
33
 
! Отговори
**** преди 1 година
А така,хората си въртят бизнеса,а ганю зяпа и мухи ***,спазва стриктно санкциите както и строги пости,а заостаналите санкциите на важат..
1
3
 
28
 
! Отговори
Севастопол преди 1 година
Хубава новина. Крим може да се превърне в място за създаване на нови концепции в автомобилостроенето.