Цели 300 коня за новия Megane RS

Спортният модел на Renault получава мотора на Alpine A110
22 май 2017 22:00, Красимир Ангелов
16
Цели 300 коня за новия Megane RS
Снимкa: Renault

Новият хот-хеч на Renault – Megane RS, ще дебютира на салона във Франкфурт през септември и има сериозен шанс да получи мотора на възродената легенда Alpine A110.

Работата по RS версията на новия Megane е започнала успоредно с тази по обикновения хечбек, като идеята е била екипът да има повече време за развитието на модела, който се очаква да излезе на пазара с впечатляващата мощност от 300 к.с. Почти сигурно е, че в Renault Sport ще се откажат от 2,0-литровия турбо мотор за сметка на 1,8-литровия агрегат също с турбо, който задвижва новия Alpine A110.

Французите вече обявиха, че няма повече да развиват 2,0-литровия двигател, което притесни част от феновете на модела, че в компанията може да заложат на 1,6-литровия двигател от Clio RS. Но моторът от Alpine A110 изглежда повече от елегантно решение. 4-цилиндровият двигател за A110 е по-нов и при модела на Alpine се предлага с 250 к.с. и 320 Нм максимален въртящ обем.

Но шефът на Renault Sport Патрис Рати вече обяви, че можем да очакваме мощност от около 300 коня за новия Megane RS. Бъдещият хот-хеч ще запази предното предаване, а като опция ще бъде добавена осъвременената версия на EDC трансмисията с два съединителя от Clio RS.

Още снимки и информация четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: renaultMegane RS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да карал съм нов автомобил рено взет от магазина. 1.5 дци! Великите им мотори. На изпреварване в средата на маневрата на около 3000 оборота турбото спря! Добре че нямаше отсреща коли! Реното само да уточня беше на 6000км. Знам дърто е!
11
0
 
0
 
! Отговори
10 преди 6 години
Пич аз карам чисто нов приус. Ти като нямаш парички да си го позволиш ще си караш рендето на половин + цена надолу от тойотата ми и ще разправяш натам и насам какви хубави коли били! Нали? Тая година само 10 пъти беше при механика! Постижение!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далите негативно мнение за марката, да кажат - карали ли са някога нов, взет от магазина автомобил, бил Рено или друга марка. Защото има голяма разлика от нов внос на "реални километри от първи собственник" и новия автомобил.
9
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 6 години
Рено са едни от най-здравите коли, атези мнения за него са от тези ,които карат прашлясали фолксвагени и БМВ-та *** на газ-селско-*** карачи.
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ви кажа за цена-качество. Тая глупост както и всички като нея ще се раздрънка след 5-10к км ако преди това не отиде за основен. Френските отпадъци се търсят защото имат добър външен вид и са евтини. Оттам натам нищо! Честно казано предпочитам хонда. Вие си карайте отпадъците. А да и да се застраховайте за пътна помощ - ще ви трябва!
7
3
 
1
 
! Отговори
Дарвин философ преди 6 години
Ни мъ кефи..
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на Астра.
5
4
 
9
 
! Отговори
вин преди 6 години
Сега облечените за 15лв. и 30ст. с обувките, каращите 20 годишни, пушещи, "престижни" дараци, живеещите под наем в панелните гета ще ни обяснят колко кофти, слаба, ненадежна марка е Рено и никога не отговарят на "закачката" ми-Що пък любимата им МБ обменя, точно с тях агрегати и платформи?!
4
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко струва да му се плясне едно газово , че инак не всеки път преди да го извадя от гаража ще трябва да звъня за бърз кредит
3
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 1 милион коня да е... Рено.
2
25
 
8
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
И еднорози да му сложите все си е Рено! Не струва!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ушеф ще има да си търси фуражката, та ще му изгори темето.