Лукс на колела! BMW представи купето 8-Series

Безкомпромисна динамика – така определят колата баварците
26 май 2017 12:52, Красимир Ангелов
11
Лукс на колела! BMW представи купето 8-Series
Снимка: BMW

Концернът BMW Group използва тазгодишното издание на конкурса за дизайна - Concorso d’Eleganza Villa d’Este, за да разкрие на новия си модел - BMW Series 8 Concept.

Прототипът ще бъде в основана на сериен автомобил, който трябва да се появи на пазара през 2018 г. и е част от най-голямата моделна офанзива в историята на марката. С негова помощ баварците трябва да изпълнят целта, която сами са си подставили – завръщане на лидерската позиция в премиум-сегмента.

"При BMW цифрата "8" винаги е маркирала върха на спортния дух и ексклузивността", коментира Халард Крюгер, председател на Борда на директорите на BMW AG. "Бъдещото BMW Series 8 Coupe ще докаже, че високодинамичното поведение на пътя и модерният лукс могат да вървят ръка за ръка. Това е следващият модел при разгръщането на нашите предложения в луксозния сегмент и ще постави нови стандарти при купетата. С него ще затвърдим лидерската ни позиция в луксозния сегмент", допълни той.

Автомобилът следва дизайнерски стил на последните модели на BMW, но в същото време показва и нови идея в това направление. Специално за него е създаден нов цвят - Barcelona Grey Liquid, който представлява комбинация от синьо и сиво, и се комбинира с ексклузивни 21-цолови джанти.

Комбинацията между динамика и лукс се вижда и в интериора, който все пак е фокусиран върху най-важното – шофирането. В салона са използвани скъпи кожи, както е елементи от карбон и алуминий. Особено впечатляват селекторът на трансмисията, както и iDrive-контролерът от стъкло Swarovski.

В основата на бъдещото BMW 8-Series е платформата на баварците - CLAR. Тя е използвана за последните генерации на 5-Series и 7-Series. Именно от тези два модела новото купе ще получи и силовите си агрегати. Те ще представляват обширна гама, поне това става ясно от патентованите от BMW търговски марки за модела - 825, 830, 835, 850, 845, 860, M8 и M850.

Още информация вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: BMWBMW Series 8 Concept
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бмв е за хора от средната класа. Нищо особено даже на моменти евтино. Истинските марки са Мерцедес и Ферари и Хонда и трите марки участват в Ф1 над 60 години и внедряват всяко техническо постижение от там в скъпите си коли. Деугите са просто копатори
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как ще си джиткам с такъв баварец през наще дупки само.МЕЧТА.Аутобани не ми трябват бе, аз си карам офроуд по пътищата. Кеф ми и слалом около траповете.Има адреналин също! Ако вляза в кратер и разбия някой чарк, колко ще ме обрусят дойчовци за ремонта.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо за как понася газова? Че ще ми й скъпичко. Опс чаай да стрйелна на братчида чи нямам кредит у айфоня.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беемвето нещо не ме кефи, предпочитам да карам Мазерати.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това нещо ще струва майка си и баща си. Като знам че шестицата отива към 230 бона, това ще е сигурно над 300 хилки в най добрият случай
2
0
 
8
 
! Отговори
Дедо Пенчу преди 6 години
Туй не ли Лада?Чини ми съ да е тя.
1
12
 
5
 
! Отговори
ime преди 6 години
Как можаха толкова левашки да изкопират Jaguar дизайна ....