Aston Martin изтегля над 1 600 автомобила

Сервизната акция е заради дефект в скоростите на Vantage
23 юни 2017 13:00, Красимир Ангелов
2
Aston Martin изтегля над 1 600 автомобила
Снимка: Aston Martin

Производителят на луксозни автомобили Aston Martin обяви, че ще изтегли 1 658 автомобила от модела Vantage. Причина за сервизната акция се оказва проблем в софтуера на трансмисиите.

От пазара ще бъдат изтеглени всички Vantage, произведени между юни 2010 и септември 2013, оборудвани с автоматични скоростни кутии “Sportshift I” и “Sportshift II”. Вследствие на дефекта са регистрирани няколко злополуки в Китай, като при някои от тях се е стигнало до загуба на мощност и невъзможност автомобилът да потегли.

Главният изпълнителен директор на компанията Анди Палмър сподели, че екип от инженери е бил изпратен в Китай миналия месец, след като собственици на Vantage се сблъскали за втори път с въпросния проблем. Местните дилъри на марката извършиха сервизно обслужване за отстраняване на дефекта още през 2014, но сега се оказва, че проблемът не е бил цялостно решен.

Акцията по изтеглянето ще започне от Китай, а по-късно ще засегне и Северна Америка. Собствениците на засегнатите автомобили най-вероятно ще получат обаждане от производителя, за да бъде насрочено посещение в оторизирани сервизи на марката.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Aston Martin
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
21
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Планов ремонт и изтегляне от пазара са две много различни неща. Мапинален превод без вникване на съдържанието. След 2 години като още малко напредне Google translate всичките ще останете без работа.