SEAT с нов кросоувър, представя го във Франкфурт

Моделът ще се предлага в 4 нива на оборудване
27 юни 2017 15:37,
3
SEAT с нов кросоувър, представя го във Франкфурт
Снимка: SEAT

Вторият кросоувър на испанската марка SEAT бе представен официално на церемонияв Барселона. Моделът носи името Arona, като официалната му премиера ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през есента.

Компактният SUV е изграден на платформата MQB A0, която дебютира при друг модел на испанците – хечбека Ibiza, показан по-рано тази година. Новият Arona ще се разположи под Ateca в моделната гама на производителя.

Автомобилът е получил предница с тънка решетка на радиатора, която е обградена от светодиодни фарове с триъгълна фома. Машината има голям въздухозаборник, пластмасови предпазители по каросерията и изкуствени алумуниеви акценти на бронята. Сред основните елементи на дизайна са още светодиодни задни светлини, контрастен покрив и аеродинамичен спойлер на задната врата.

Като размери Seat Arona е със 79 мм по-дълъг от новата Ibiza – 4138 мм, като освен това е и по-висок с 99 мм. Това осигурява по-голям клирънс и повече място в салона. Обемът на багажника е 400 литра. Седалките са разположени по-високо и освен по-голямо удобство осигуряват и лесно влизане и излизане на пътниците.

Оформлението на салона е просто, но функционално. Кросоувърът е получил 3-спицев волан и метални акценти. Има и информационно-развлекателна система с 8-инчон дензорен дисплей (Android Auto и Apple CarPlay), камера за заден ход, безкабелно зарядно и др.

За модела се предлага голям брой варианти за оформление на интериора и екстериора, както и различни опции. Например, има възможност за 68 цветови комбинации по избор, а в оборудването могат да влязат адаптивен круиз-контрол, система за следене на „слепите” зони и друго оборудване.

Гамата двигатели на Arona ще зависи от пазарите. Тя ще вкючва 1,0-литров TSI мотор с 3 цилиндъра, развиващ 95 или 115 к.с. Спортната версия FR разчита на 4-цилиндров двигател 1.5 TSI със 150 к.с.

За модела е предвиден и 1,6-литров дизел TDI с 95 или 115 к.с. На някои пазари ще бъде предложена версия с 1,6-литров MPI със 110 к.с. Има и версия на метан (CNG), при която 3-цилиндровият TSI с обем 1,0 литър развива 90 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенна DSG.

Клиентите ще могат да избират между 4 нива на оборудване - Reference, Style, FR и Xcellence, а продажбите на Arona стартират веднага след салона във Франкфурт.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Seatкросоувър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
коку преди 6 години
мария супер си ...
2
0
 
2
 
! Отговори
:-) преди 6 години
8-инчон дензорен дисплей
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още не могат да направят нещо по-добро от Лада Нива.