Спряха проекта за лимузината на Путин. Няма пари!

Въпрос на време е да се спре и разработката на цялата линия
28 юни 2017 11:07,
49
Спряха проекта за лимузината на Путин. Няма пари!

От началото на 2013 г. руските медии периодично информират за разработката на проекта "Кортеж", под шапката на който трябва да бъдат създадени нова лимузина за президента на Русия Владимир Путин, както и останалите возила от неговия кортеж - седан, миниван и SUV-модел.

Сега обаче стана ясно, че първият модел от гамата на "Кортеж" отпада – московският институт НАМИ е спрял разработването на SUV-модела заради липса на средства. Въпрос на време е, отново по същата причина, да спре работата по целия проект, въпреки че засега официалната версия е всички ресурси са пренасочени към другите три модела от гамата, но никой не се ангажира с точните срокове на въвеждането им в експлоатация.

Моделите се изграждат върху специална модулна платформа и вече преминаха краш тестове в Русия и Германия.

Точно бъдещата лимузина на Путин и останалите модели от проекта "Кортеж" бяха използвани от жълтите медии в последните години за новини от рода на: "Бомба! Руска лимузина смая света!" или "Шок! Руската индустрия отвърна на Америка" и т.н.

Предполага се, че производството на моделите от проекта "Кортеж", ако все пак започне, те ще носят марката Aurus. Първите 14 коли трябва да са готови тази година и да бъдат предадени на ФСО (Федералната служба за охрана), която охранява Путин. А дебютът им пред широката публика е насрочен за май 2018 г., когато е встъпването в длъжност на новия президент на Русия.

По-рано министърът на търговията и промишлеността на Русия Денис Мантуров обяви, че разработването на SUV-модела трябва да приключи до края на 2017 г. Това негово изявление беше в отговор на първите информации, че моделът ще падне в жертва заради липсата на пари.

Но Мантуров поясни, че от 2018 г. трябва да започне "масовото производство" на моделите от проекта "Кортеж". Годишното производство трябва да е 300 коли, като то трябва да бъде увеличено, ако има по-голямо търсене. На по-късен етап производството трябва да бъде отново увеличено, но вече с по-достъпни версии на основните модели, които ще се предлагат и без броня.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
7
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Че то кой от Путинските проекти не е пропаднал? Я вижпе "Патоците" и сибирския и северния и турецкия такива - Тръмп наложи санкции на фирми и банки свързани със финансирането и проектите спряха. За да си световен лидер се иска и акъл не само да си чен.ге.Сега бащицата ще продължава да си се вози на Майбах или на метрото ако свършат парите и за него. Верно, че Русия е богата на ресурси страна ама и крадците в нея са от голям калибър начело с бащицата.
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко, за деветия мандат на любимия вожд-слънце втория пробен екземпляр ще бъде изложен във ВДНХ о случай Деня на победата. :)
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Велика Русия, големи технологии, а президента се вози в автомобили на разгромения германски враг
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 35 този проект ВЪРВИ преди ПУТИН да е на власт ДО с ГОДИНИТЕ се ту тръгва ту спира . И така до наши дни се борят с американците.Важното е че има движение.
36
3
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 32 Всичко върви по план.Търсят се пари за боята.
35
3
 
9
 
! Отговори
До 32 преди 6 години
До АнонименАми, американците, европейците, японците си имат автомобилостроене. Не им е нужно да лъжат по медиите за големите им успехи.Ти, щом толквоа знаеш, дай доказателства, че проекта не е спрян. Или...все още чакаш такива? :)
34
35
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все специалисти в тая България - автомобилни инженери, космически менажери. От всичко разбират бе, само дето производството на домати или чесън немогат да произведат, та го внасят! Стига сте плюли по руснаците космическа нация са! Къде е България? Сега ще почнат критиките - имали или нямали пари руснаците, ама го правят и не събират помощи от ЕС. Българските инженери дето могат вече не са у нас!
33
10
 
39
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Спряли?Че тя не е тръгвала.
32
40
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спряха проекта за лимузината на Путин. Няма пари!Въпрос на време е да се спре и разработката на цялата линия.Поредната дебела, миризлива лъжа вадите, но защо винаги и само от американската пропаганда копирате? Толкова ли е трудно а погледнете и какво казват руснаците?Презентацията на автомобилите за най-богатите руснаци е минала с фурор. Готови са да поръчват и купуват, чакат да ги пуснат за продажба.Джипа не е спрян, а ще се развие след инагурацията на следващия президент.Лъжете още.
31
14
 
35
 
! Отговори
gadev преди 6 години
Бонба ! Шок !!! Джуджето няма пари да си купи кола, ходи на работа с метрото !
30
23
 
13
 
! Отговори
!!!! преди 6 години
След три месеца като почне производството ще кажат, че не върви. След година като почне масовото производство ще кажат, че се чупи много. И след това същите хора ще отидат в Дупница да си вземат 10 годишен кошник на BMW, който ще карат от блока до кафето. Смешно подобие на държава сме - *** на Европа :) :)
29
6
 
27
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Пробвайте със шаси от "Армата", но сложете скоростна кутия от Мерцедес.
28
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е абсурд проблема да е финансов!
27
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не зная дали санкциите имат принос, но все пак за да направиш подобен проект си трябва развита автомобилна промишленост, а такава в случая липсва. Пък и не върви да направиш лимузина на шасито на Су-35.
26
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги заглавието няма нищо общо с новината. Лимузината не е спряна, спрян е друг проект свързан с джипа на снимката.
25
0
 
3
 
! Отговори
Гунчо преди 6 години
Брехня...!!!
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се внушава другаре санкциите не работят! :)))))))
23
20
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния пропаднал проект! Слагайте още санкции на руската кочиина! Нека гаврата с руската своолоч продължи! Московските терористи трябва да бъдат мачкани! АМИН!
22
12
 
30
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 6 години
Това са добри новини, санкциите на ЕС срещу Русия показват добри резултати. И още пропаднали проекти в Русия ще има.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 далече са още