Следващият VW Golf ли е колата на бъдещето?

Германският производител показа експериментален електромобил
18
Следващият VW Golf ли е колата на бъдещето?
Снимкa: Volkswagen

Компанията Volkswagen показа експериментален електромобил, който носи името Gen.E. Прототипът дава представа за бъдещите модели на германската марка, в това число и следващото поколение на бестселъра Golf. Премиерата на машината ще се състои на 12 септември във Франкфурт.

Автомобилът представлява хечбек с 3 врати и 4 места. Вратите са в стил "крила на чайка", като се отварят нагоре. Машината разполага със светодиодни дневни светлини, които са изцяло в стила на електрическия Golf.

В основата на Volkswagen Gen.E е поставена "иновационна лека архитектура", която осигурява максимална безопасност на автомобила при сблъсък. В предната част са поставени сензори и радари, а под челното стъкло има камера. Машината е оборудвана със система за автономно придвижване.

Батериите на електромобила ще могат да се зареждат както от специални зарядни станции, така и от стандартната електропреносна мрежа. Подробности за силовия агрегат и за капацитета на акумулаторите не се съобщават, но е известно, че с едно зареждане колата ще може да измине около 400 км.

Още снимки вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: VW Golf
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
до партиен член преди 6 години
Екологията е в това, че ти като си купиш кола на 15 год тя е замърсявала вече 7 години повече от това което е било нужно за батерията да се произведе и понеже ти ще я караш още 15 ето ти ги едни 25 год събирателно екология.
15
5
 
4
 
! Отговори
Партиен член преди 6 години
Някъде четох че при производството на батериите за тесла се отделят вредни емисии колкото един нормален автомобил отделя за 8 години.Е къде е екологията.?
14
2
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
Японците са го измислили, въпросът е дали икономиюесите хиени ще им позволят да си наложат технологията по света. Всичките други залагалки, батерии, тесли и плъг ин хибриди, и е голфове са прах в очите и отрова за природата ни.
13
1
 
8
 
! Отговори
М преди 6 години
Г-н Ангелов, между "Прототипът дава представа за бъдещите модели на германската марка" и заглавието "Следващият VW Golf ли е колата на бъдещето" има голяма разлика. И не, следващият голф НЕ Е колата на бъдещето. Гореизброените характеристики ги има от доста време.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У Перник - със сигурност
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голфа е диагноза :D
10
8
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
*** ги тия отвратителни голфове, за нищо не стават, не мога да разбера кво ги купуват масово. Много грозна кола.
9
2
 
17
 
! Отговори
До №5 преди 6 години
Защо токът за зареждане на електромобилите да идва от въглища? Ако не си чул в момента има бум на възобновяеми енергийни източници и държави като Дания, а дори и Германия имат дни, когато успяват да задоволят потреблението изцяло и единствено със соларна и вятърна енергия. И тенденцията продължава, а технологиите ще стават все по-ефективни. Дори и в момента в БГ 40% от енергията е от АЕЦ, която е въглеродно неутрална. Та аргументите са ти като на Тръмп - глупави и остарели.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основно правило при всяко устройство с батерия-Батерията се изтощава точно когато устройството ти трябва най много.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Батериите нямат бъдеще, каквото и да се говори. Просто ни залъгват докато се разработят истински водородните клетки. Инвестицията в електромобил си е чиста загуба, включително от екологична гледна точка.
6
7
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До6Остави пушека.С изумление научих че за производството на една батерия се израсходват 610 000л вода.Питейна
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОВА ДОБРЕ! НО ЗАЩО НИКОЙ НЕ КАЗВА ЧЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЕДНА АВТОМОБИЛНА БАТЕРИЯ СЕ ИЗБЪЛВАТ 15 ТОНА ОТРОВИ В АТМОСФЕРАТА? КОЕ МУ Е ЕКОЛОГИЧНОТО? ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КОГАТО ТЕЗИ АВТОМОБИЛИ СТАНАТ МИЛИОНИ. КОЛКО ТОК ЩЕ СЕ ИЗРАЗХОДВА ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА БАТЕРИИТЕ И КОЛКО ПУШЕК ЩЕ ИЗБЪЛВАТ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИТЕ ЗА ДА Я ПРОИЗВЕДАТ! ЗАЩО НИ ПРАВЯТ НА БАЛАМИ? ИЛИ ПЕЧАЛБАТА Е ПО ВАЖНА ОТ ЕКОЛОГИЯТА?!
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този голф ще бъде в Перник след 20-30 години. Пак ни показват какво ни очаква в бъдеще.
3
2
 
3
 
! Отговори
Дс преди 6 години
добър знак, е това, вижте символа на колелата, Буда се завръща да донесе новата мъдрост за хората и това е знак, които ще видят всички, този път ще успее ще има мир в света и хората ще проумеят и приемат силата на добротата, състраданието и любовта!
2
5
 
28
 
! Отговори
11 преди 6 години
у перник нема се харчи ,тоа гуф,там карат на въглища
1
2
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 6 години
Гоуфут е мойта слабост! Това е колата, да. Но и Ауди не връщам