Ferrari се отметна от обещание, май ще прави SUV

В Маранело май вече работят върху първия си кросоувър
Обновена: 10 юли 2017 21:54 | 10 юли 2017 21:51, Красимир Ангелов
4
Ferrari се отметна от обещание, май ще прави SUV
Снимки: Ferrari, архив

През последните години ръководството на Ferrari на няколко пъти категорично обявяваше, че въпреки нарастващия непрекъснато интерес към луксозните кросоувъри, няма шансове да се заеме с направата на подобен автомобил. Това обаче е на път да се промени.

Според изданието Car, в Маранело вече работят върху SUV-модел. Проектът носи кодовото име F16X, като автомобилът ще трябва да се появи на пазара през 2021 г. Той ще използва платформата на друг бъдещ автомобил на Ferrari, който ще замени комбито GTC4Lusso и ще бъде готов малко по-рано – през 2020 г.

Новият модел няма да бъде чист SUV, а по-скоро хечбек с 5 врати и голям клирънс. Вратите на автомобила ще се отварят една срещу друга, като централни стойки няма да има. Така ще се облекчи влизането на пътниците в салона.

Предполага се, че задвижването на първия кросоувър на Ferrari ще бъде хибридно, като основна роля в хибридния агрегат ще играе бензинов V8 двигател. Версия с V12 мотор няма да има.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Ferrari
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
fan преди 6 години
До Анонимен пазарно им се получи, особено страни като нашата, но лично за мен Панамера и Кайен не са Порше... още по- малко дизеловите... някой в предните коментари беше отбелязал, че си губят идентичността, което е и моето мнение. малко останаха марките, които продължават да удържат на диктатурата на пазара...
2
1
 
3
 
! Отговори
варненец преди 6 години
Ами след като вече и Мазерати имат "джип " ,няма как , пазара просто го изисква ферарито да отговорят . Явно има търсене ...
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и семейно комби! Когато такива марки започнат да произвеждат НЕ спортни коли, губят от идентичността си! Единствено на Порше им се получи. Изключвам от групата снобарските английски автомобили ... те винаги са били скучни!