Газ в аварийната лента на магистралата? КАТ дебне и глобява…

Над 100 души са спипани да шофират в нея, има и глобени
Обновена: 23 юли 2017 08:29 | 22 юли 2017 20:05,
28
Газ в аварийната лента на магистралата? КАТ дебне и глобява…
Снимка: архив "Булфото"

142 автомобила са спипани в нарушение, шофирайки в аварийната лента на магистралите, през последните шест месеца. Това съобщиха от пресцентъра на полицията.

Трима от тях са засечени на магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Те са санкционирани от "Пътна полиция".
На двама от тях са издадени актове за административно нарушение, а на третия - фиш.

Наказаният с фиш водач е бил засечен да разговаря по телефона и това била причината той да отбие в аварийната, уточниха от МВР.

Още по темата
От "Пътна полиция" напомнят, че аварийната лента на аутобаните се използва за движение единствено от автомобилите със специален режим на движение - линейки, пожарни и колите на полицията, за да могат по-бързо да си проправят път в случай на инцидент.

Ползването й от други коли, както и спирането без основателна причина, е абсолютно недопустимо.

Днес трафикът по магистрала "Тракия" отново опъна нервите на шофьорите, тръгнали сутринта в посока към морето. Причината бе лека катастрофа, която предизвика сериозно задръстване.

До инцидента се е стигнало, след като автомобил с турска регистрация насига кола, която тегли лодка. От удара колата се преобръща, а лодката изхвърча в платното за насрещно движение, където се удря с форд, потвърдиха за Dnes.bg от МВР-Пловдив.

При инцидента има леко пострадали, на които е оказана първа помощ. Щетите са материални.

От МВР препоръчаха на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на служителите на "Пътна полиция" .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Хахахах преди 6 години
Чак ми е смешно като чета такива неща. Лично съм звънял поне 5-6 пъти на 112 на Хемус като стане задръстване (а то често става точно заради тарикатите от аварийната) и питам защо няма един полицай, а онези започват: Ама на кой километър, ама има ли инцидент, ама не можем да им нареждаме къде да стоят... Питам линейка ако трябва да мине как ще стане? Амииии ще предадем на колегите... пробвал съм и да карам в аварийната със скоростта на колоната и да ги затапвам, а те и камиони ме застигат.
26
1
 
4
 
! Отговори
бидона преди 6 години
Карам 120 и едно *** иде с около 150 и мига яко, ама на километър назад. Виждсм го - като ме стигне след минута, ще го пусна. Ама лекето мига ли мига. Нейсе наближи ме, дръпнах се и мина, без да му се налага да намаля. Таквиз са се навъдили напоследък.
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Общото чувство за безнаказаност, липса на желание за нормално поведение, комплексарски бабаитлък,провинциална материална амбиция! Той още Алеко го е описал, но кой да го чете! Те умират за свободата по пътя!!!
24
2
 
23
 
! Отговори
Карина преди 6 години
Да се кара по българска автомагистрала си е направо суициден акт! По Тракия дефакто и деюре има само 2 ленти, плюс аварийна тук-там! В дясната е задръстено от 30-40 годишни издъхнали и претоварени тирове, каращи с 50-60 км/ч, а в лявата лента летят с по 200км/ч друсани, пияни, мутри и мюсюлмани-гастарбайтери от цяло Тюркийе и Близкия Изток! За нормалния човек, който иска да използва магистралата по предназначение, като кара бързо, но без да нарушава закона - с 110-120 км/ч място няма! Уви!
23
0
 
17
 
! Отговори
ха-де преди 6 години
Аз ли нещо не разбирам от статията, но от 142 спипани, санкционираните нарушители са 3?!? По какъв критерии са избрани тия тримата пред останалите 139?
22
0
 
15
 
! Отговори
Малии преди 6 години
142 автомобила за 6 месеца?!? Добре, само може би който не е пътувал по магистрала би се вързал на това и пак не е сигурно... От къде идва това с такива данни за "резултати" да ни се подиграват така? В най-оптимистичния случай, това са 10% от реалното.. Аз ако си върша работата нан10% съм уволнен на мига бре! Смешници, които отчитат дейност, но вдигат шум до небето с някакви измислени акции.. Ба*ти държавата!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шаран-БГНе знам на коя тракия си бил, но на тази от София до Бургас има много паркинги.
20
7
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
На близо 400 км. магистрала /Тракия/ има един- единствен паркинг до с. Кабиле, Ямболско. Гола асфалтирана поляна, само за товарни автомобили, без чешма с питейна вода, без тоалетни,без кв/см сянка!!! Не е ли разумно, поне на стотина км.път, да има приличен паркинг, където човек може да отдъхне, да пийне водица ?? Че и по телефона си да говори? Как е по "белите" държави ?
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ дебне ли? Като глоби един на милион нарушители това дебнене ли се нарича?7
18
0
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Над 100 души са спипани да шофират в нея, има и глобени.Това е то!Даже има ГЛОБЕНИ!КАТ се похвали с добре свършена работа!Ура,другари катаджии!Дела,дела, и само дела!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глоба 500 лева за шофиране в аварийна!!
16
0
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Миналата неделя имаше около 1420 автомобила в аварийната, когато пак спряха трафика на Ихтиман, но тогава КАТ нямаше. Те си бъркаха в г*за на предишните 300 км от Бургас.
15
2
 
38
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Най са ми интересни бабаитите които ми присветват докато изпреварвам на магистралата. Да не би да си мислят че като ми присветкат на голфа от някъде ще му се появят допълнително 50-60 коня и ще литне с 180км/ч.
14
3
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
И аз съм така, карам с 90 по магистралата и не ми пука, ама веднъж ми се наложи да бързам и попаднах на същия непукис като мен, та....всичко се връща.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са основателните причини за спиране в авариината и какви са неоснователните?
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей тъпчо, гледай по тубата катастрофи и не се прави на ташкар. Като те лумне някой тир отзад и аста ла виста бейби!
11
22
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не е длъжен да прави път на никого, докато изпреварва. Ако ще и с 60 да карам и да няма коли пред мен, няма да се мръдна, докато не си изпреваря спокойно, колкото и разни зурльовци да ми светкат и да се пенят зад мен :D Хииич не ми дреме.
10
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** *** РАЗБИРАТ САМО ОТ ВИСОКИ ГЛОБИ И КОНФИСКАЦИЯ НА КОЛАТА, АКО НЕ ПЛАТИШ.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да - не спитайте, за да говорите по телефона. Карайте си.
8
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А каращите с 200 кога ще ги озаптят?