България без позиция за ограничаване на дизелите

Е-возилата, регистрирани у нас, достигата едва 1000
1 авг 2017 22:06, Екип на Bloomberg
26
България без позиция за ограничаване на дизелите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България няма достатъчно категорична позиция по въпроса, касаещ предприемането на мерки за ограничаване на автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Това коментира председателят на Българската асоциация електрически превозни средства (БАЕПС) Камен Василев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му позицията на страната ни се изразява в представянето на данъчни облекчения за електромобили или безплатни паркоместа.

"Тези мерки обаче не са достатъчни, за да доведат до масово навлизане на електромобилите по начин, по който би се усетил от всички жители на града", отбеляза Василев. 

Сериозна стъпка в тази посока би било въвеждане на технически прегледи и контрол на техническото състояние на превозните средства, смята още експертът. 

Броят на електрическите превозни средства, регистрирани в България, достига едва 1000. В ЕС електромобилите заемат малко по-голям процент от целия флот, допълни още той.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
20
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тоя тип очевидно е материално заинтересован,но както и да е.Как в България ел. автомобилите да станат масови,след като цените им са като на луксозни бензин/дизел коли?Пък и нужно ли е тотално преминаване към ел.задвижване?Лично за мен плъг-ин хибридите са добро решение-в населените места ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на ток,а извън(където разходът е нисък)-кой както иска.Впрочем,не се забелязва тенденция за спиране на производството на супермощни коли с ДВГ които горят доста над 5/100.Защо ли????
2
1
 
12
 
! Отговори
Хм! преди 6 години
А директора на водопада ко речи?
1
1
 
23
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Малеее, и такава ли асоциация има? Държавата плаща луди пари за глупости.