Audi RS Q8 ще "ръмжи" с мотор с 600 коня

Спортният кросоувър ще излезе и в хибридна версия
6
Audi RS Q8 ще "ръмжи" с мотор с 600 коня
Снимка: Motor1

Компанията Audi е регистрирала в Европейското бюро за патенти името RS Q8, което ще бъде използвано за спортната версия на кросоувъра Q8, съобщава изданието Autoevolution, което разкрива подробности за автомобила.

Спортният кросоувър ще получи 4,0-литровия бензинов туин-турбо V8 двигател от второто поколеие на Porsche Panamera Turbo. Мощността на мотора ще бъде около 600 к.с., като той ще се съчетава с автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

На по-късен етап Audi RS Q8 ще получи и хибриден силов агрегат, който бе представен на прототипа Q8 Sport, показан на автосалона в Женева през март 2018 г. Той включва бензинов V6 с две турбини и електромотор, като съвкупната мощност на системата е 476 к.с.

Серийното производство на Q8 ше стартира през 2018 г. Кросоувърът ще се сглобява в завода в Братислава, където сега се прави втората генерация на Q7. На световните пазари всъдеходът ще се конкурира с BMW X6 и Mercedes-Benz GLE Coupe.

През 2019 г. Audi планира и пускането на още еден купеобразен кросоувър – Q4, който ще се разположи под Q5 в гамата на марката и ще се се бори за клиенти с BMW X4 и Mercedes-Benz GLC Coupe. Неговото производство ще бъде съсредоточено в завода в Дьор, Унгария.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: AudiAudi RS Q8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвате ли завод в Словакия, завод в Унгария..........През 1989та бяхме едно, а сега ако някой китаец инвестира в цех за клечки, ще го дават по новините. Който има пара, да купува и да се кефи..и чиститу!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До ЗозоКаквато и да е, без нея един хора биха си останали на орбита около земята доста дълго време...
3
2
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
А, забравих, новата ракета /Волга/ е невидима.
2
3
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Новата Волга нещо...?!?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VAG - ина с 600 коня