Пазарът на коли в САЩ шокира дори експертите

Падат продажбите на седаните, растат тези на кросоувърите
Обновена: 3 авг 2017 14:59 | 3 авг 2017 14:52, Красимир Ангелов
1
Пазарът на коли в САЩ шокира дори експертите
Снимка: AutoMedia.bg

Повечето автомобилни производители в САЩ записват сериозен спад на продажбите на стандартни леки коли през месец юли. При някои от тях резултатите успяха да изненадат дори експертите, които не очакваха подобно отстъпление, съобщава Autonews.

Най-сериозен е спадът при марките, принадлежащи на концерна General Motors. През юли те са продали с 15% по-малко, докато анализаторите от Edmunds прогнозираха 10,8%, а експертите от Kelley Blue Book - 9,1%. На свой ред Ford е реализирал със 7,5 по-малко коли, като прогнозите на двете агенции за анализ беше 5,0 и 6,2% съответно.

Забележимо отстъпление записват и превозните средства, произвеждани от Fiat Chrysler. При тях снижението е с 10,5% (очакван спад от 7,0 и 6,9%). За Nissan резултатът също е по-нисък - с 3,2% при предвидени от Edmunds 1% и от Kelley Blue Book 2,6%.

Анализаторите са на мнение, че намаляването на продажбите се дължи на "фазата на корекции", която пазарът преживява след пиковите нива от 2015-2016 г. Този период се определя и като "смяна на предпочитанията" от страна на клиентите, които се ориентират все по-често към кросоувъри вместо към стандартни седани.

Важен фактор е и нарастващата популярност на електромобилите в САЩ. За периода юли 2016 - юли 2017 г. техните продажби са се увеличили с цели 45%, като лидер на този пазар си остава Tesla Motors.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
Шокиран преди 6 години
Голям спад голяма работа. През 2013-2014 хамериканците се водеха неизлязли от кризата още, дъщерята работи на източния бряг-лятна бригада и не можа да обясни в какво се състои.. Анализаторите все вадят шокиращи данни, а пък те горките им граждани така и не ги разбират тез кризи и си карат джиповете 4х4, ходят по почивки, на уикенди и пр. Лошото там е че яко се БАЧКА, а ние ги ханализираме как кофти паднали продажбите им....