Кола втора ръка – отделете пари, време... и се подгответе психически!

За какво да внимаваме, когато си купуваме ползван автомобил?
4 авг 2017 10:45,
100

Предварително установен бюджет за покупка и допълнителни разходи, няколко седмици време и психическа подготовка - това, по думите на влогъра Филип Лазаров, е необходимо, за да сме предвидили преди да си купим автомобил втора ръка.

Най-продаваната кола у нас обикновено варира между 5 и 15 хиляди лева.

"Когато ще си купувате автомобил - основното нещо е да отделите между 20 и 30-35% от сумата за обслужване, регистрация, застраховки и каквото и да било", посочи Лазаров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Важно е да избирането на типа кола да става спрямо начина на живот на човека, който ще я ползва,

При първоначалния оглед Лазаров съветва да се гледат няколко неща.

"Минимум един час трябва да си отделим. Гледаме автомобила първо на външен вид - дали е еднаква боята, дали има ръжди по лайсни, по прагове. Гледаме състоянието на купето, гледаме дали има луфтове, дали има разминаване, гледаме тавана, дали е имало градушка, внимаваме дали е била удряна, дали са сменяни стъкла. Отваряме и проверяваме всички видове врати как работят, как функционира всичко - електрически стъкла, климатици...", допълни автоекспертът.

Хубаво е да оставим колата да поработи на място 20 минути, за да проследим работата на двигателя. При таблото също може да има неизправности - за да разберем дали то работи нормално, трябва да проверим дали всички лампички на него светват при палене на двигателя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
3
 
! Отговори
ТФ преди 6 години
Значи да споделя,живеем и работим в Испания имаме 2 деца годишно със съпругата изкарваме около 35 000? и си купихме нова кола за 15 000?.не че не можехме да си вземем ML за 55 000? но просто такъв ни е стандарта на живот . Семеиният автомобил не трябва да надвишава годишната заплата на член от семейството или ако печеля 50 000? годишно щях да карам ML направете си сами извода в България какво е мисленето.За кола втора ръка нямам мнение.
89
7
 
9
 
! Отговори
gaza преди 6 години
Ххаха вика дизела са вечни....бягай от тука - дизел само нов пичБензинова кола за немаш ядове
88
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нахапана ябълка,парясана жена и кола втора ръка не вземам!
87
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Бобчо", Номер 87 има най-правилното мислене от всички тук!Да караш чисто нова кола по борисовите "аутобани" в България си е чист мазохизъм или мислене на човек роден на ceлo.Има много употребявани коли (но карани извън България) които си струва да бъдат карани докато съвсем се потрошат по нашите "прекрасни", асфалтирани пътища.
86
24
 
4
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
А, на мене ми трябват 5 минути да поработи двигателя и е достатъчно да го определя на слух дали "мърка като котенце" или "*** като див глиган на пусия".През това време оглеждам купето - таван, врати, седалки.А лампичките на таблото се сменят, аз лично съм сменял.И да е дизел, задължително да е дизел!Те са вечни!
85
2
 
1
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
До Кирето, 75Доливате 2 литра масло на смяна, но считате, че сте си взел здрав автомобил?Интересно, на колко стотин хиляди километра е?
84
4
 
12
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Моя съвет е - Никога не купувайте кола от автокъща. Купувайте коли от хората които продават собствените си. Кола която е стояла с месеци в автокъща, едва ли ще е читава. Първо ще се появят проблеми (до седмица) с ходовата част, ако преди това не ви издумка двигателя. После ще излязат ръждите по купето след 3-5 месеца и се хващате за главата и почвате да обикаляте по сервизи. Купувайте коли които са карани, която ежедневно са на пътя. Така няма как да има скрити неща. Или трака или е поддържана.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 90Напълно съгласен
82
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За втора употреба най-добре е да се вземе върната от лизинг при официален вносител. При лизинга поне е ясно какво е правено и сменяно по колата, поддържана е при официалния вносител, минала е съответните прегледи. Иначе от автокъщите си е направо набутване.
81
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да гледате, кола на старо от България е лоша идея! Винаги става едно и също: вие сте прекарани, а автоджамбазина е напълнил гушата до скъсване! Не мислете, че точно за вас ще се направи някакво изключение.
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен "А кое НЕ Е легенче?" Ами Хюндай I 40 примерно...
79
6
 
30
 
! Отговори
Бобчо преди 6 години
Нови та нови... Гледам много коментари има. Да, нова кола си е най-добре, но със нашия стандарт, пътища, гориво и т.н. както и да го смяташ по-евтино излиза да вземеш нещо старо, но от среден или кеф ти и висок клас и газ до ламарината докато му излязат буталата през ауспуха. Аз така вече втори Бенц карам и съм си доволен. Накрая на скрапа на кантара и дай газ на следващата каруца. Не мога да си представя как ще карам нова кола по прекрасните ни пътища.
78
8
 
15
 
! Отговори
Men преди 6 години
До КиретоКире, гроздето е кисело. Просто си кажи, че няма пари за нова кола, ок е. Карай си дъртата кошница доливай масалце и си трайкай.
77
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луди ли сте да си купувате ползвани автомобили.
76
2
 
18
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
Баце, що ми се струва че си си купил нова кошница за 20 бона, плащаш илядо лева каско и трепериш да не я одраскаш? Аз като направя 200 хил км на моята кола чак тогава ще дойда на твоите пари.
75
0
 
5
 
! Отговори
Неграмотен преди 6 години
До до 52 ФироНаучи се да пишеш, неграмотен кОпувачо.
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КиретоАко не беше такъв скъдза можеха да ти свалят километража докъм 6-70 000км
73
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е ВАЖНО автомобила да не е руски.
72
1
 
24
 
! Отговори
Кирето преди 6 години
Ако ще на 4 милиона да е , за тези пари ми върши идеална работа. Ходя си навсякъде с нея. Който иска да си купува чисто нова. За всеки влак си има пътници.
71
1
 
48
 
! Отговори
baysando преди 6 години
Много се радвам, като чета за високия жизнен стандарт у нас! Всеки втори пишещ тук нямал проблем да си купи кола за 120 хиляди и т.н. Всички са имотни със супер бизнес..... браво ! Аз се радвам.