Кола втора ръка – отделете пари, време... и се подгответе психически!

За какво да внимаваме, когато си купуваме ползван автомобил?
4 авг 2017 10:45,
100

Предварително установен бюджет за покупка и допълнителни разходи, няколко седмици време и психическа подготовка - това, по думите на влогъра Филип Лазаров, е необходимо, за да сме предвидили преди да си купим автомобил втора ръка.

Най-продаваната кола у нас обикновено варира между 5 и 15 хиляди лева.

"Когато ще си купувате автомобил - основното нещо е да отделите между 20 и 30-35% от сумата за обслужване, регистрация, застраховки и каквото и да било", посочи Лазаров в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Важно е да избирането на типа кола да става спрямо начина на живот на човека, който ще я ползва,

При първоначалния оглед Лазаров съветва да се гледат няколко неща.

"Минимум един час трябва да си отделим. Гледаме автомобила първо на външен вид - дали е еднаква боята, дали има ръжди по лайсни, по прагове. Гледаме състоянието на купето, гледаме дали има луфтове, дали има разминаване, гледаме тавана, дали е имало градушка, внимаваме дали е била удряна, дали са сменяни стъкла. Отваряме и проверяваме всички видове врати как работят, как функционира всичко - електрически стъкла, климатици...", допълни автоекспертът.

Хубаво е да оставим колата да поработи на място 20 минути, за да проследим работата на двигателя. При таблото също може да има неизправности - за да разберем дали то работи нормално, трябва да проверим дали всички лампички на него светват при палене на двигателя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
49
 
! Отговори
GolemPraz преди 6 години
До Анонимен #1Няма пукната пара в джоба да си я купи, ама взима нова кола на лизинг и после нема кинти за гориво щото всичко върви за вноски, та седи пред блока за красота. Пълно с льольовци.
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до факт , най напред до финанси , второто и то по важно ако има тези пари за нова кола , няма да хвърля много пари за нещо което е на четири колела ,
8
17
 
11
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Повече от една заплата за кола не давам.
7
13
 
37
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Купувам само нова кола, а тези съвети са как да кажа, нещо като въздух под налягане.Истинският проблем е защо българина купува използвана кола, а не нова кола, даже и да има финансовите възможности за нова кола. Може би това е свързано с липсата на паркинги и гаражи, както и с неработещото МВР, което не разкрива кражбите на коли и катализаторите им и т.н.
6
4
 
54
 
! Отговори
MMM преди 6 години
Глупости! Има две най-важни неща, които господинът неволно е пропуснал:- Отивате с майстор с програма и лаптоп. Проверявате показатели - компресии, грешки, налягане на тубрина евентуално и т.н.- Взимате номера на рамата. Давате 50 лв. на официалния дистрибутор и разбирате на колко километра последно е влизала в сервиз по света.Малко е по-важно от климатика и лампичите по таблото...
5
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 е не всеки може да купува на лизинг, а пък и недей толкова се исхвърля , че не се знае в живота какво ще подкараш
4
8
 
14
 
! Отговори
прав си преди 6 години
да не мислиш тази нова кола от къде е дошла, някой си я е купил на лизинг не му харесва връща я. Или я връща надраскана, пребоядисват я и ти я продават пок на лизинг.
3
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
купуването на кола втора ръка си е томбола, или ще уцелиш или не. Имам два успешни случая до тук ама като сменям си е нов жребий. :)нали не си мисли някой че колата на примерно 9 години се продава само защото монахинята караща я сутрин преди съботната молитва е решила да я смени? :)
2
0
 
40
 
! Отговори
к преди 6 години
Никога не си купувайте кола от ЕМО АУТО, вероятността да си купите автомобил в лошо техническо състояние е огромна.
1
32
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предпочитам нова на лизинг. Карайте си таралясниците.