Нито Лада, нито Москвич! Кои са най-скъпите руски автомобили?

Постсъветски лукс на четири колела
14 авг 2017 20:19,
87

 Волга V12 купе

Цена: 50 млн. рубли (710 000 евро)
 
Всъщност тук няма нищичко от "Волга" - дори купето само е създадено да напомня за това на класическата "Волга 21", а всъщност е доста по-широко и ниско от нея. Под него се крият шасито и задвижването на BMW Серия 8 (дори в талона на колата е записано, че тя е BMW 8 с "изменен външен вид"). 
Моторът е 5.5-литров V12 с 380 коня и ръчни скорости. 
Класическата Волга 21 е произведена в над 600 000 екземпляра. Тази - в един-единствен, дело на едно московско тунинг ателие. 
 

"Лукс" и "висока цена" никога не са били сред характерните особености на автомобилите руско производство - макар много руснаци да смятат, че като съотношение цена-качество те са сред най-скъпите в света. Има обаче отделни руски машини, които не биха посрамили и гаража на петролен шейх.

Вижте една класация на Automedia.bg, показваща 8-те най-скъпи от тях

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: автомобилирускиРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
64
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От т.нар. "руски дизайн" лъха само неграмотност, простотия и селска комплексарщина.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствено са отбелязвали някакъв напредък, когато са се примирявали с ролята на ку4ка (bitch) на Запада.
62
7
 
13
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименРусия е водеща във високите технологии - космически технологии, самолетостроене, нанотехнологии, ядрени технологии.----------------Глупости. *** е догонваща във абсолютно всички области, разчитат единствено на промишлен шпионаж, обратно инженерство и копиране. Всичко при руснаците е пунт и пластика и Потьомкинские деревни. За нищо не ги бива, включително и за война. Единствено са отбелязвали някакъв напредък, когато са се примирявали с ролятга на *** на Запада.
61
6
 
12
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
От *** нищо добро не е излязло и няма да излезе.
60
1
 
0
 
! Отговори
Сп??нс !? преди 6 години
До колкото си спомням, карбуратора няма как да разпределя горивна смес, защото тя бива всмуквана от буталото при отваряне на клапаните и ако някой клапан не се отвори сместа отива в следващия цилиндър.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой са доста добре изглеждащи, но тези огромни джипове не ми харесват, защото лъхат на G класа, а като бях дете, бях твърдо убеден, че G е за Gangster, защото освен мутри и депутати, други хора, не караха подобни коли, дори и да имаха парите. Огромни и грозни, карани от мъже, които търсят огромна кола, та да запълни дупките в душата и културата им, както и да компенсира за липсата на общочовешки добродетели.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ла-ла-ла, ла-ла-ла! Дифузорът и дроселната клапа са част от карбуратора. Смесването на въздух и гориво е само част от функцията на катализатора. Разпръсквача, дифузора и клапата са част от устройството на карбуратора. Поплавъка, жигльора, всичко това е карбуратора!....Тъпче, явно понятие си нямаш какво е смесообразуване и какво газоразпределение.Карбуратор явно не си виждало никога. Залегни малко над интернета поне да си имаш понятие.
57
2
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
преди грамар нацитата да са налазили, да се чете "самолетостроене", вафли.
56
7
 
12
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
виждам покитайчени хамъри, рейндж ровъри, тесли, некои концепти на дженерал мотърс. виждам волга 24, която всъщност е висок клас БМВ с налепени ламарини, която впрочем е чисто частна разработка и към "росавтопром" няма никакво отношение. виждам историята на българското самостроене, фарса с рено алпина , и с 20 метра засилка зашивам на "рускиня" такъв шамар, че политрука не я познава. виждам спайуеър от яндекс , и си наливам още едно кафе.
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 61"Всички реплики, кото ушанките са "зделали" или са по лиценз /Жигули?, или просто са откраднати, както п" да, бе! а кой открадна целия архив на ото фон браун заедно с тайните заводи и ги откара в сащ? кой направи фон браун шеф на току-що създадената НАСА? кой даде пълна амнистия на нацистите-инженери и им даде спокоен живот, а за да затвори устата на евреите открадна земя от палестина и я даде на евреите да си направят държава??
54
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички реплики, кото ушанките са "зделали" или са по лиценз /Жигули?, или просто са откраднати, както повечето случаи/ Москвич, направо са отмъкнали фабриката от Германия, барабар с релсите...вкл. и гордостта им-ракетите, които са 100% германски, а след войната германските специалисти и инженери са буквално отвлечени и заставени да строят ракети в СССР!Трябва да си много саблуден, *** или платен от руснаците, като този сайт за да си позволиш да пишеш тези глупости.
53
11
 
6
 
! Отговори
хахахахаааа......... преди 6 години
До BGОбикновена BG завист, нали...
52
9
 
16
 
! Отговори
BG преди 6 години
Стига глупости с руските *** !
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Горивото не се телепортира до цилиндрите неуки ми приятелю, придвижва се по всмукателния колектор. За газоразпределението се грижи ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯТ мехнизъм, както ти казах, а не карбураторът."Ла-ла-ла, ла-ла-ла! Дифузорът и дроселната клапа са част от карбуратора. Смесването на въздух и гориво е само част от функцията на катализатора. Разпръсквача, дифузора и клапата са част от устройството на карбуратора. Поплавъка, жигльора, всичко това е карбуратора!
50
10
 
1
 
! Отговори
=== преди 6 години
До Така еА краварите що делает - капиш или само минаваш от тука ...:)))
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За газоразпределението се грижи ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯТ мехнизъм, както ти казах, а не карбураторът. Карбураторът отпада, не защото не е ефективен,"Карбураторът, о велики учителю се счита за система за захранване на двигателя с горивна смес. Познай част от какво е газоразпределителната клапа. И между другото инжекцията измества карбуратора именно защото е по-ефективна, нещо, което явно ти се струва невероятно.
48
5
 
5
 
! Отговори
Не на фарове денем преди 6 години
Тука сме на почивка .. Идваме от различни места вкл на слънчевата система и почиваме в относително лечебни зелени свежи условия.В момента нагли наркомани вкарват все по жестоко вредна техника в автомобили самолети кораби вагони ..Нови скенери монтирани вместо фарове заслепяват и увреждат радиоактивно жертвите от над 1000 метра>Познат с ТИР се върна тежко болен от над 500 000 сканирвания обемно от нова техника вкл камери с режещи скенери и фарове тип "електрожени"
47
15
 
17
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Немците правят коли , французите любов а руснаците бомби.
46
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горивото не се телепортира до цилиндрите неуки ми приятелю, придвижва се по всмукателния колектор. За газоразпределението се грижи ГАЗОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИЯТ мехнизъм, както ти казах, а не карбураторът. Карбураторът отпада, не защото не е ефективен, но като ти гледам нивото на знания по автомобилите не смятам повече да си губя времето с теб.