С увеличаването на е-мобилите петролът ще поевтинява

След като добивите не намаляват, е нормално цената да пада
14 авг 2017 12:15, Екип на Bloomberg
31
С увеличаването на е-мобилите петролът ще поевтинява
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В дългосрочен план потреблението на петрол няма да се увеличава. Електрическите автомобили ще стават все по-масови и няма причина за сериозен ръст в цената на петрола. Това коментира финансовият анализатор Пламен Пейчев от в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Имаше среща на ОПЕК миналата седмица, на която не успяха да вземат решение за намаляване на добивите, защото всеки по-голям производител иска да продава повече. Никой не е съгласен да намали своя дял", обясни Пейчев.

По думите му след като липсва съгласие за намаляване на добивите, е нормално цената да тръгне надолу. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgariа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 6 години
Dokato не монтират доказано безвредни жълти фарове електромобилите са НАГЛО ВРЕДНИБелите режещи скенери които им монтират като фарове увреждат тежко земята и въздуха.Засега най екологично чисти са автомобили на газ без катализатори с жълти фарове исключени денемПри цени на газта около 60 стотинки на литър
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ние бедните, които не можем да караме електромобил да чакаме евтин бензинец? Йееее :)
7
0
 
11
 
! Отговори
Натанаил преди 6 години
Маайкоооо (както го казва Рачков). Ако въпросният господин си мисли, че цената на петрола се определя само от автомобилите, то да ти имам анализатора.
6
5
 
8
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Не мога да разбера защо трябва да искам кола която е в пъти по зле от конвенционалните1.Има ограничен пробег .Как ще отидеш на море ако тръгваш от София.2.Няма изградена инфраструктора и близките 20г няма да има.3.Никой не знае каква ще е цената на подръжката4.Трябва постоянно да мислиш доли си я включил в контакта.5.6.7....Не виждам никакъв +освен екологията в големите градове.С толкова много минуси градския транспорт си един голям +
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам това подновяване на колите да стане толкова бързо. Само в най-динамично развиващите се сега държави като Китай и Индия има 2 милиарда човека. Да не говорим, че не виждам как в близките десетилетия ще се намери алтернатива на големите товарни камиони, на строителните машини и т.н.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашият петрол не вярвам да поевтинее защото е руски:-)
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще се случи и у нас, и то не след 10 години, защо в китайските сайтове има модели за по 5-8 хиляди долара сега, а представете си след 5 години!
2
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1Ще стане но много бързаш.Значи ако е-мобилите навлязат масово на запад след 10г(едва ли ще е по рано) изчакваме още7-8г да поовехтеят и ги докарваме тук.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България това няма да стане. Тук масово се карат евтините дизели на ЕС.