САЩ ще пласира нежеланите Golf-ове в Украйна

Става въпрос за моделите с манипулирани двигатели
18 авг 2017 15:52,
28
САЩ ще пласира нежеланите Golf-ове в Украйна
Снимка: Volkswagen

След избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна Volkswagen, в САЩ остана голям брой непродадени автомобили. Те вече са нежелани от местните клиенти и дилърите на марката започнаха да търсят начини за се отърват от тях, дори това да бъде на загуба.

Изданието Autoreview съобщава, че преди месец в Украйна е пристигнала партида от модела Volkswagen Golf SportWagen с дизелов мотор с мощност 150 к.с. и роботизирана скоростна кутия, която е изкупена незабавно. Колите са произведени още през 2016 г. и отговарят на американските стандарти (в Европа моделът се продава като Golf Variant).

Базовата версия на модела е била разпродадена за 18 000 долара, като тя включва 8 въздушни възглавници, камера за заден ход, система за безключов достъп и алумуниеви джанти. По-скъпият вариант струва 22 000 долара, като клиентът получава още панорамен покрив, голям екран на мултимедийната система, адаптивен круиз-контрол, 18-цолови джанти и аудиосистема Fender.

Любопитното е, че двигателят 2,0 TDI не е от серията ЕА189, заради който избухна скандала в Щатите, а е по-съвременният ЕА288. От Volkswagen вече отрекоха, че този агрегат разполага със заблуждаващия софтуер. В случая моторът е комбиниран с 6-степенна DSG-трансмисия и задвижване към предните колела.

В САЩ моделът статира от 21 580 долара, което означава, че Volkswagen го е продал на загуба. В същото време украинците са много доволни от сделката, тъй като за 18 000 долара в страната се предлага европейската версия на Golf, но като хечбек с 1,0-литров мотор с 3 цилиндъра (мощност 85 к.с.) и много бедно оборудване.

Първата партида от автомобили е наброявала 600 бройки, а втората, която пристига на 1 септември е от 2000 комбита. Очаква се те също да бъдат изкупени незабавно, което подсказва, че това няма да бъде последната доставка от Америка.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: УкрайнаСАЩдвигатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари