Любител механик ли сте? Ето какво ви трябва

Защо ви трябва нов крик и какво е динамометричен ключ?
19 авг 2017 14:31,
4
Любител механик ли сте? Ето какво ви трябва
Снимка: pixabay.com

Едва ли съществува автомобилен ентусиаст в света, на който поне веднъж да не му се е приискало да почовърка нещо сам по автомобила си. Понякога става въпрос за практично пестене на пари от посещение в сервиз, но в повечето случаи подобни решения са обвързани с естественото човешко удовлетворение от това, че си успял да поправиш нещо сам без чужда помощ.

Ако установите, че дребните задачи по автомобила ви се отдават, най-вероятно ще се изкушите да се захванете и с по-сложни. Каквото и да решите, няма как да се разминете без някое съществено оборудване.
Това са 10-те инструмента, които всеки любител механик трябва да има. Те ще направят живота му по-лесен и безопасен, а удовлетворението от свършената по колата работа много по-голямо.

Хидравличен крик

Има ги навсякъде и са доста евтини, а могат да ви спестят толкова много усилиия и да ви предложат толкова много възможности.

На първо място, “крокодилите” са много по-безопасни от криковете, които почти всеки автомобил има в багажника си. Те са по стабилни и имат колелца, така че дори да сте забравили колата на неутрална скорост и без вдигната ръчна, крикът ще се помести с нея и няма да я изпусне.

Така, ако лежите отдолу, сте на много по-сигурно място. Освен това вдигането и спускането става много по-бързо, а и при някой ремонти се налага да повдигнете тежки части от окачването, докато колата е на стойки, което с този тип крикове е лесна задача.

Стойки

Стойките често вървят в комплект с хидравличните крикове, но дори да не е така, призоваваме ви да си вземете поне две. С тях допълнително можете да стабилизирате автомобила, когато работите по окачването, поставяйки стойките на специалните точки на праговете.

Стойките ще ви позволят и да оставите колата за по-дълго време във въздуха - нещо, което би било нежелателно с крика, тъй като колкото и качествен да е, той изпуска с времето. При по-продължителни процедури е хубаво купето да е равномерно високо във въздуха, за да не се усуква.

Останалите съвети прочетете в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Поп Грую преди 6 години
Трябва ти BMW.
3
2
 
3
 
! Отговори
KIKIO преди 6 години
TA DALI TAZI KUKLA E VIJDALA DINAMOMETRI4EN KLU4 TA ZAGLAVIETO NA STATIATA I TAKA E OZAGLAVILA.PUIKA SMOTANA I NEGRAMOTNA. AKO IMA SMELOSTTA DA OTGOVORI , NEKA GO STORI .AS 4 A KA M S NETARPENIE GOLEMOOOOOOOOOO
2
5
 
11
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Абе авторче ти крикове ли продаваш.За чий ми е хидравличен крик за домашно ползване.Ако нямаш кола чувай.Колите ги продават с крикове
1
1
 
20
 
! Отговори
кап Карагьозув преди 6 години
Г-жа/Г-ца Пейчева явно я е домързяло да провери какво е динамометричен ключ, че исках да науча, както е обявила в заглавието, но без стойки сме за никъде. Съжалявам за загубените минути да и чета съветите! Все едно аз да пиша за дамски маникюр и епилация -така ще ги объркам женските,че няма накъде!